Plexian

Plexian lanserar patenterad digital valuta

Dela
Det Malmöbaserade fintechbolaget Plexian lanserar nu PlexChain, en patenterad digital valuta avsedd för att förbättra kundlojaliteten och ge en smidigare köpupplevelse. PlexChain, som är ett stablecoin, är utvecklad i samarbete med CashButler och kan användas antingen som en separat app-lösning eller som en whitelabel-tjänst som integreras i kundens befintliga system.
Fredrik Knutsson, vice VD och CCO Plexian
Fredrik Knutsson, vice VD och CCO Plexian

Till skillnad från många andra kryptovalutor är PlexChain ett stablecoin, en typ av digital valuta som är utformad för att hålla ett stabilt värde över tid. Genom en whitelabel-lösning ges företag möjlighet att hantera PlexChain som en egen valuta och erbjuda sina medlemmar möjlighet att på ett smidigt sätt handla hos dem eller en tredje aktör. PlexChain bygger på en patenterad blockteknik där samtliga transaktioner skyddas av algoritmer för att garantera integritet och säkerhet.

-  Med hjälp av PlexChain kan våra kunder och samarbetspartners erbjuda sina medlemmar och användare en smidigare och mer flexibel lösning och samtidigt få bättre ruljangs på sin verksamhet. Det är dessutom bra för likviditeten då försäljningen och intäkterna kan estimeras på ett helt annat sätt. Vi ser en stor efterfrågan från marknaden och är stolta och glada över att vara först ut med  att kunna erbjuda denna typ av lösning, säger Fredrik Knutsson, vice VD och CCO på Plexian.

PlexChain kan även användas för att på ett smidigt sätt öka merförsäljning före, under och efter events och andra aktiviteter.

-  De flesta av oss har nog upplevt problematiken med kortbetalningar på tillställningar av olika slag - det tar lång tid, blir långa köer och långsamma uppkopplingar och störningar i betalningsprocessen medför onödiga irritationsmoment. Det är dessutom kostsamt för arrangören som behöver betala en kostnad för varje genomförd transaktion och även riskerar att gå miste om försäljning, säger Fredrik Knutsson.

Först ut att använda PlexChain är fastighetsbolaget Hub Park, som Plexian nyligen tecknat avtal med.

Denna information är sådan som Plexian AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 januari 2023 08.30 CET.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Knutsson, vice VD och CCO Plexian
E: fredrik.knutsson@plexian.se
T: +46 (0) 760 00 56 23

Lovisa Fredriksson, presskontakt
E: lovisa@lfpr.se
T: +46 (0) 734 33 31 10

Bilder

Fredrik Knutsson, vice VD och CCO Plexian
Fredrik Knutsson, vice VD och CCO Plexian
Ladda ned bild

Länkar

Om

Plexian
Gustav Adolfs Torg 8B
211 39 Malmö

http://www.plexian.se

Plexian är ett fintech-bolag som grundades 2017 och som verkar inom segmentet försäljningsdrivande lojalitetslösningar med kunden i fokus. Affärsmodellen bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos B2B partners med stora medlemsdatabaser, till användare av den egenutvecklade plattformen Edge. Medlemmen får tillgång till unika datadrivna erbjudanden baserat på köpmönster och Plexians partner kan skapa en ökad förståelse för sin kund baserat på analyser som grundar sig på kundernas transaktioner och aktiviteter på Edge. För mer information, se www.plexian.se.

Följ Plexian

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plexian

Plexian tecknar avtal med Hub Park22.12.2022 11:56:18 CET | Pressmeddelande

Fintechbolaget Plexian och fastighetsbolaget Hub Park har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att Plexian kommer att tillhandahålla en skräddarsydd version av plattformen Edge till Hub Park och Hub Parks kunder. Genom att samla in data som sedan analyseras via Edge, som också gör det möjligt att mäta och spåra effekten av beteendeförändring, kan Hub Park erbjuda en än mer heltäckande servicelösning för sina kunder.

Plexian rekryterar Fredrik Knutsson från Twilio som vice VD13.12.2022 15:46:26 CET | Pressmeddelande

Malmöbaserade Fintech-bolaget Plexian befinner sig i en expansiv fas och har utsett Fredrik Knutsson till CCO och Vice VD. Fredrik kommer senast från det amerikanska mjukvaruföretaget Twilio där han var chef över bolagets affärsverksamhet i Norden, Benelux, Iberia och Italien. Fredrik kommer att tillträda sin tjänst med omedelbar verkan och ha fullt ansvar för bolagets försäljning och externa kommunikation medan Plexians VD Staffan Mattson kommer att fokusera på interna processer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum