Distriktstandvården

Polaris blir ny partner i Distriktstandvården

Dela
Distriktstandvården har expanderat stabilt under sina år på marknaden och är idag en av Sveriges största privata tandvårdsaktörer. Nu breddar företaget ägarsidan och tar in bolaget Polaris som partner. ”Det känns väldigt bra. Vi har en gemensam vision om att göra den högkvalitativa tandvården tillgänglig för fler patienter och skapa trivsamma arbetsplatser för våra medarbetare”, säger Ibbe Gnem, vd för Distriktstandvården.

Distriktstandvården grundades 2010 av ägarna Ibbe Gnem och Jan Lindqvist. Företaget har gått från 10 kliniker och 80 medarbetare till att idag ha 26 kliniker i Stockholm och Uppsala, samt en klinik på Åland och totalt över 370 medarbetare. Förutom allmän-, akut- och estetisk tandvård erbjuder Distriktstandvården specialisttandvård, mobil hemtandvård samt narkostandvård. Företagets omsättning uppgick till 339 miljoner kronor under 2019, vilket är en ökning om 20 % jämfört med 2018.

Distriktstandvården tar nu in Polaris som delägare i företaget. ”Vår expertis och hängivenhet för människors munhälsa i kombination med Polaris omfattade erfarenhet, resurser och framgångsrika historik när det kommer till att driva tillväxt skapar ett kraftfullt partnerskap med fokus på trygghet och långsiktighet. Vår gemensamma vision är att göra den högkvalitativa tandvården tillgänglig för fler patienter och upprätthålla motiverande och utvecklande arbetsplatser för våra medarbetare samtidig som vi expanderar. Det är med stor glädje som vi hälsar Polaris varmt välkommen som delägare i Distriktstandvården!” säger Ibbe Gnem vd och Jan Lindqvist vvd på Distriktstandvården.

Polaris grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn. De senaste 20 åren har Polaris investerat i 42 företag och slutfört fler än 70 tilläggsinvesteringar med investeringar i bland annat Futur Pension, Akademikliniken och Frösunda. Nu blir de delägare i en av Sveriges största tandvårdskedjor. ”Polaris har under ett antal år följt tandvårdsmarknaden tillika Distriktstandvårdens utveckling och ser fram emot att gå in som partner till bolaget och vara en del av Distriktstandvårdens tillväxtresa. Sedan starten 2010 har Distriktstandvården varsamt byggt upp Stockholms ledande privata tandvårdsaktör med en positiv och kreativ entreprenörsanda som attraherar både medarbetare och patienter. Distriktstandvården har en mycket stark företagskultur med sunda värderingar och fokus på att leverera kvalitetsvård som går i linje med Polaris. Vi ser fram emot att få vara en del av Distriktstandvårdens fortsatta tillväxtresa” säger Jan Dahlqvist, partner, och Adam Lytle, director, på Polaris.

För mer information:
Jan Dahlqvist, Partner på Polaris, +46 708 17 60 60
Adam Lytle, Director på Polaris, +45 31 26 79 36
Ibbe Gnem, vd på Distriktstandvården, +46 707 96 53 96

Om Distriktstandvården
Distriktstandvården är ett privatägt företag med 26 kliniker i Stockholm och Uppsala samt en på Åland. Med 215 000 patientbesök om året och över 370 medarbetare har de en inflytelserik roll på tandvårdsmarknaden. Distriktstandvården erbjuder barn och vuxna allmän-, akut- och estetisk tandvård. Inom verksamheten finns även en mobil enhet, en specialistklinik samt narkosverksamhet. Distriktstandvården startade 2010 och är idag en av Sveriges största privata tandvårdsaktörer.

Om Polaris
Polaris är ett nordiskt private equity-bolag med huvudkontor i Köpenhamn, som investerar i väletablerade medelstora företag i Norden. Sedan 1998 har Polaris rest fyra fonder med ett kapital på sammanlagt 1,2 miljarder EUR. Polaris fokus är att investera i företag med tillväxt och utvecklingspotential. Polaris har hittills investerat i 42 företag och slutfört fler än 70 tilläggsinvesteringar. Polaris äger idag 14 företag med en total omsättning på över en miljard euro och sammanlagt 5 000 anställda.

Nyckelord

Kontakter

Jan Dahlqvist, Partner på Polaris, +46 708 17 60 60
Adam Lytle, Director på Polaris, +45 31 26 79 36

Bilder

Länkar

Om

Distriktstandvården
Distriktstandvården
Solna Torg 4
171 45 Solna

08-35 60 00https://distriktstandvarden.se/

Följ Distriktstandvården

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Distriktstandvården

Tandregleringen Kronan blir en del av Distriktstandvården29.3.2023 09:59:11 CEST | Pressmeddelande

Tandregleringen Kronan, en av de största privata tandregleringsklinikerna i Sverige, är nu en del av Distriktstandvården. Kliniken startades 2001 av ortodontisterna Ola Mörndal och Georg Erdelyi, som vid den tiden var en av de första privata ortodontiklinikerna i Stockholm. Så småningom expanderades Tandregleringen Kronan och kliniken i Liljeholmen Centrum öppnades 2010. Cecilia Renaud och Shabnam Ganji tog sedan över kliniken 2018.

Erik Alexandersson ny VD för Distriktstandvården5.5.2022 09:52:09 CEST | Pressmeddelande

Erik Alexandersson har utsetts till ny VD för Distriktstandvården. Erik har tidigare arbetat i ledande befattningar inom vård och omsorg, och kommer närmast från veterinärbranschen och företaget AniCura där Erik var Sverigechef för små och medelstora verksamheter. Erik kommer att efterträda grundaren Ibbe Gnem från den 16 maj, då Ibbe går över till en mer strategisk och rådgivande roll samt som styrelsemedlem på Distriktstandvården.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum