Ticket

Populära Filippinerna – semesterresornas nya Vietnam?

Dela

Filippinerna är en av vinterns resmålsraketer, och ökar antalet bokningar med 87 procent inför julens och nyårshelgens utlandssemestrar. Fler och fler svenskar lockas av nya upplevelser och kulturer, och i takt med att många resenärer besökt både Thailand och Vietnam väljer många att resa till Filippinernas vackra öar.

- Filippinerna är ett magiskt resmål med otroligt mycket att upptäcka. Prisläget är mycket fördelaktigt, och det är billigt för svenska turister. Vi ser ständigt att svenskarna gärna söker sig till nya, mindre upptäckta resmål, och fler resenärer än tidigare har börjat få upp ögonen för Filippinerna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Thailand har sedan många år tillbaka varit ett av svenskarnas mest älskade resmål under vinterhalvåret. Sol, skön värme, paradisstränder och många möjligheter till sevärdheter och äventyr i kombination med billig valuta och lågt prisläge i landet har bidragit till att cementera Thailands status som ett av våra favoritländer för en utlandssemester.

I takt med att fler och fler svenskar reser utomlands inte bara för att koppla av utan för att maximera upplevelser på olika sätt – möta nya kulturer, prova på spännande mat, upptäcka nya sevärdheter eller ha en mer fysiskt aktiv semester – har många svenskar som tidigare besökt Thailand börjat titta på alternativa resmål. Vietnam har under de senaste åren ökat kraftigt bland svenska resenärer, med paradisön Phu Quoc som främsta destination. Vietnam ligger granne med Thailand, men har en helt annan matkultur och en spännande historia med många kulturella sevärdheter och platser att upptäcka, vilket lockat många svenska resenärer med önskan om ett nytt land att upptäcka.

Inför vinterns semestrar sjunker dock resebokningarna till Vietnam med 12 procent. Flertalet researrangörer har upplevt en minskad efterfrågan, och därför justerat antalet avgångar till främst Phu Quoc, med lägre utbud som följd. De resvana svenskarna ser sig istället om efter nya platser att uppleva, och fler och fler har fått upp ögonen för Filippinerna.

För resor under jul- och nyårshelgerna ökar Filippinerna med hela 87 procent, jämfört med samma period i fjol. Filippinerna är känt för bland annat dykning i världsklass med goda möjligheter att se allt från delfiner till havsskölpaddor, sjökor och valhaj, till den kritvita stranden Boracay. Denna vackra strand med sand som liknar vetemjöl har korats till världens vackraste strand flera gånger om – vilket ledde till ett så stort tryck från turister så att den filippinska regeringen stängde stranden för besökare. Detta ledde till ett omfattande miljöarbete och sedan ett år tillbaka är stranden öppen igen – och kommersen är ersatt av ett hållbart, långsiktigt miljötänk.

Mest populära resmålen i Filippinerna

  • Manila – stökigt och rörigt, men charmigt och bra inblick i det lokala storstadslivet
  • Boracay – en av världens vackraste stränder
  • Bohol – de chokladfärgade kullarna Chocolate Hills, det lilla djuret Tarsier
  • Cebu – en av Filippinernas bästa platser för dykning
  • Risterrasserna i Banaue – vackra terrasser, skapade för hand

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

Virus och oroligheter till trots – ökande resebokningar i januari11.2.2020 07:45:00 CETPressmeddelande

Januari är en av de svenska resenärernas mest intensiva resebokningsmånader, då många bokar in årets utlandssemestrar. Trots stor medial uppmärksamhet kring framför allt coronaviruset i Kina ökade antalet resebokningar under januari med 9 procent, jämfört med januari 2019. De första dagarna i februari månad så skedde dock en förändring i kundbeteendet, och efterfrågan skiftade från Kina och näraliggande länder till andra resmål, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum