BranäsgruppenBranäsgruppen

Premiären för Sveriges sydligaste Vasaloppscenter är här

Dela

Idag, 30 oktober, öppnar Vallåsen Längdarena för första gången. Premiären av de två längdspåren på totalt 1,4 km innebär nya möjligheter för längdåkare i södra Sverige.

– Det känns fantastiskt att vi är igång. Det här är något som vi tror kommer att uppskattas av alla längdåkare i de södra delarna av Sverige. Möjligheterna till tidig träning på snö så här långt söderut har aldrig varit så bra, säger Jesper Malmquist.

Under fredagen åker de första gästerna någonsin i spåren på Vallåsen Längdarena, som dessutom kan titulera sig som Sveriges sydligaste officiella Vasaloppscenter. Den tidiga öppningen är möjlig tack vare snöfabriker som kan producera snö i plusgrader.

– Snöfabrikerna är givetvis viktiga för oss. Med hjälp av dem kan vi inte bara garantera en tidig öppning, utan även en lång säsong.

Vallåsens Längdarena kommer att erbjuda två spår på totalt 1,4 km och en arena för teknikträning. Mer information om spåren och öppettider finns på vallasen.se

Vallåsen är den första av Branäsgruppens anläggningar som erbjuder skidåkning för säsongen. Sedan tidigare står det klart att de två största anläggningarna, Branäs och Kungsberget har premiär 11 december, respektive 28 november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum