Avesta kommun

Pressinbjudan - Invigning av nya rondellen vid Skvallertorget

Dela

Fyrvägskorsningen där Kyrkogatan/Bergslagsvägen möts har byggts om till en rondell (cirkulationsplats). Området var - långt tillbaka i tiden - ett torg och har i folkmun kallats Skvallertorget.

Datum: 4 maj
Tid: 12.30
Plats: Rondellen i korsningen Kyrkogatan/Bergslagsvägen

Program

  • Tal av Lars Isacsson
  • Bandklippning
  • Kaffe och kaka

- Vi förväntar oss att ombyggnationen ska leda till bättre trafikflöde, minskad miljöbelastning och färre olyckor, säger Mikael Jansson, chef på Teknisk service, Avesta kommun.

Innan ombyggnationen stördes flödet ofta av köer från Bergslagsvägen.

I Trafiknätsanalys 2006 togs förslaget om cirkulationsplats Skvallertorget fram. Beräkningar och bedömningar i framtagandet pekade på att en cirkulationsplats var bästa lösningen.

- Innan arbetet påbörjades var det många Avestabor som hade synpunkter om att anlägga en cirkulationsplats invid en järnvägsövergång, men nu när arbetet slutförts har det mestadels varit positiva synpunkter, säger Mikael Jansson.

Budgeten för projektet var 5 miljoner kronor. Arbetet påbörjades den 12 juni 2017 och kommer att vara helt klart den 30 juni 2018 och utfördes av Grytnäs Gräv.

Kontakter

Erica HallgrenPresskontakt mediekontakter, information och kommunikation.

Erica tillhör Tillväxt Avesta och är kontaktperson för press- och mediafrågor.

0226-64 53 50erica.hallgren@avesta.se

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Pressvisning Avesta Art 2019 - Festen7.5.2019 10:30:45 CESTPressinbjudan

Årets internationella utställning FESTEN tar utgångspunkt i hundraårsjubileet av Avesta stad 2019. År 1919 återfick Avesta de stadsrättigheter som samhället förlorat 1688. Utnämningen till stad firades med en högtid i kyrkan och en stor middag för särskilt inbjudna gäster. När Avesta Art slår upp sina portar i maj 2019 för FESTEN, den 18:e utställningen av samtidskonst, lyfts perspektiv kring identitet, generositet, gästfrihet, nätverkande, förhandling, föreställning, representation och status.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum