Stockholms stad

Pressinbjudan: Den 3 oktober delas Katarina Taikon-priset 2018 ut

Dela

För tredje gången delar Stockholms stad ut Katarina Taikon-priset som hyllar insatser för mänskliga rättigheter.

Katarina Taikon-priset instiftades år 2015 av Stockholms stad. Priset är 100 000 kronor per år och ska uppmärksamma och belöna de människorättsförsvarare som genom sitt arbete främjar och skyddar de mänskliga rättigheterna. Priset delas ut vid en ceremoniell lunch för inbjudna gäster i Stockholms stadshus den 3 oktober – som även var datumet då Katarina Taikons bok ”Zigenerskan” utkom 1963. Årets pristagare offentliggörs i samband med ceremonin. 

Läs mer om priset och tidigare års pristagare på www.stockholm.se/taikon.

Media

Efter prisceremonin kommer media ha möjlighet att ställa frågor till pristagarna. Pressträffen kommer ske den 3 oktober klockan 13:40 i Stadshuset, Ragnar Östbergs plan 1. Vänligen anmäl deltagande till mrkansliet@stockholm.se

Kontakter

Information om ceremonin
Kristoffer Bengtsson, kansliet för mänskliga rättigheter, stadsledningskontoret
E-post: Kristoffer.Bengtsson@stockholm.se
Telefon: 08-508 296 12

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

Stockholms stad får pris i Kina för hållbar stadsutveckling7.9.2018 08:00Pressmeddelande

Den 7 september tilldelas Stockholms stad Euro-China Green & Smart City Awards för innovativ och hållbar stadsutveckling. Det är Stockholms tolv smarta miljötekniklösningar för att minska utsläpp av växthusgaser och skapa nya jobb i EU-projektet GrowSmarter som lyfts fram i motiveringen. GrowSmarters koordinator Gustaf Landahl och projektledare Lisa Enarsson representerar staden vid prisutdelningen i Ningbo, Kina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum