Trafikverket

Pressinbjudan: En tyst minut för säkerheten på byggarbetsplatser - Dalarna

Dela

Klockan 13.00 onsdagen den 26 september stannar arbetet av i 15 minuter på många platser över hela Sverige i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. Media i Dalarna är välkomna att besöka arbetsplatsen vid projekt E16, Dala Järna–Vansbro.

I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket för sjätte året i rad en så kallad stand down, ett tillfälligt stopp i arbetet. Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Temat för årets stand down är: Vad kan varje enskild person göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats? I Dalarna bjuder Trafikverket in media till projekt E16, Dala Järna–Vansbro, ny sträckning.

Plats Stand down kommer att äga rum vid projektets etablering i närheten av Vansbro. Omkring 1 kilometer innan Vansbro, om man kommer från Borlänge, finns en skylt ”R1” där man ska svänga in.

Tid
Samling kl. 12:45
Kl. 13.00 startar Stand down som inleds av Trafikverkets ombud för projektet

Stand down pågår i 15 minuter, därefter finns möjlighet till intervjuer.

Bakgrund stand down
Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser har Trafikverket tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Svenska Teknik och Designföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.
Huvudevenemanget arrangeras i år på projekt Lund–Arlöv fyra spår.

Kontakter

Åsa Bergqvist, projektledare, Trafikverket, 070-7246427
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum