Drivkraft Sverige

Pressinbjudan: EU:s påverkan på omställningen i drivmedelsbranschen

Dela

Den 9 december klockan 10.00-11.00 bjuder Drivkraft Sverige in till ett seminarium om EU:s aktuella regelverk och om de är ett hinder eller en möjlighet för den svenska drivmedelsbranschen att ställa om.

Seminariet syftar till att ge en överblick över EU:s klimatarbete med berörda direktiv och regelverk och till att diskutera Sveriges fortsatta möjligheter och utmaningar med att gå före i omställningen.

Sverige har högst klimatmål i världen. Samtidigt har nu EU höjt sina ambitioner vilket innebär högre efterfrågan på förnybar energi. EU:s regelverk Fit for 55 behöver därför ge bättre förutsättningar för produktion, distribution och utveckling av hållbara biodrivmedel.

En översyn av EU-direktiven är bra, för att kunna inkludera förnybara produkter och för att medlemsländerna ska få lika konkurrensvillkor.

Medverkande: Fredrik Reinfeldt, Ordförande Drivkraft Sverige, Johan G Andersson VD Drivkraft Sverige, Jytte Guteland, Europaparlamentariker S, Jakop Dalunde, Europaparlamentariker MP, Sara Skyttedal, Europaparlamentariker KD, Ebba Tamm, Produkt & Miljöexpert Drivkraft Sverige, Göran Lindell, Expert konkurrenskraft Drivkraft Sverige, Magdalena Streijffert, Chef Public Affairs för Neste i Sverige, Alarik Sandrup, Näringspolitisk chef Lantmännen.

Moderator: Sofie Quant, Kommunikationschef Drivkraft Sverige.

När/var: Den 9 december klockan 10.00-11.00. Bonnierhuset, Torsgatan 21, Stockholm.

Det går också bra att delta digitalt. Vi skickar ut länken dagen innan. Ange fysiskt eller digital deltagande i OSA senast den 1 december.

Anmälan här.

Bilder

Om

Drivkraft Sverige
Drivkraft Sverige
Torsgatan 30
113 21 Stockholm

08 – 667 09 25http://Drivkraftsverige.se

SPBI har bytt namn till Drivkraft Sverige. Branschorganisationens medlemsföretag erbjuder hållbar mobilitet och ser till att det finns drivmedel, biodrivmedel för hållbara resor och transporter samt bitumen till vägar i hela landet. Vi arbetar för att Sverige ska bli klimatneutralt 2045.Drivkraft Sverige ska spegla ett bredare perspektiv som omfattar biodrivmedel för väg-, flyg- och sjötransporter. Det handlar också om innovationer samt nya produkter och tjänster inom hållbar mobilitet för konsumenter, företag och samhällsviktiga organisationer. Organisationen är även ett expertorgan inom branschen. Organisationen följer, bevakar och analyserar såväl den nationella som den internationella marknaden för olika energislag samt drivmedel och förnybara drivmedel. SPIMFAB och Släckmedelscentralen SMC AB är bolag med nära anknytning till Drivkraft Sverige. Läs mer på www.drivkraftsverige.se

Följ Drivkraft Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Drivkraft Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum