Försäkringskassan

Pressinbjudan: Försäkringskassan presenterar analys av barnhushållens ekonomi

Dela

Tisdagen den 25 februari presenterar Försäkringskassan kortanalysen Barnhushållens ekonomi. Media bjuds in att dela i en telefonkonferens med Försäkringskassans familjeekonomiska talesperson Niklas Löfgren och ta del av resultaten i samband med publiceringen.

Rapporten analyserar barnfamiljernas ekonomiska förutsättningar och hur vilken påverkan socialförsäkringen har för deras ekonomi. Rapporten visar att barn- och familjeersättningar har stor betydelse för ekonomin i låginkomstfamiljer. Särskilt betydelsefulla är barnbidraget, bostadsbidraget och underhållsstödet.

Tid: 11.00 – 11.30, tisdagen den 25 februari

Telefonkonferens: Ring in på telefonnummer 010-114 80 00, 
ange konferens-ID 36747894

Korta analyser är en rapportserie från Försäkringskassan som presenterar aktuell statistik och analys i ett kort format. Rapporten kommer att publiceras på forsakringskassan.se i samband med telefonkonferensen.

Frågor? Kontakta Försäkringskassans presstjänst: 010-116 98 88

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Låg och stabil sjukfrånvaro i ny utgiftsprognos11.2.2020 12:00:57 CETPressmeddelande

Sjukpenningen visar en fortsatt stabil utveckling och antalet sjukdagar per försäkrad, det så kallade sjukpenningtalet, sjunker svagt. Utgifterna för sjuk- och rehabiliteringspenning ökade förra året med 1,2 procent till 33,7 miljarder kronor – en nivå som förväntas relativt oförändrad till år 2023. Totalt uppgick utgifterna för socialförsäkringen år 2019 till 218 miljarder kronor och väntas öka svagt framöver, till 219 miljarder år 2020 och till 222 miljarder kronor år 2023.

Workshop i Blekinge ökar kunskap om olika roller vid sjukskrivning5.12.2019 09:00:00 CETPressmeddelande

Den 5:e och 6:e december håller Försäkringskassan och Region Blekinge en gemensam tvådagars workshop och konferens kring sjukskrivning. Syftet är att öka förståelsen för varandras roller och kunna jobba effektivare tillsammans – något som framförallt gynnar den individen som drabbas av ohälsa och inte kan fortsätta jobba. Media välkomnas till pressträff i samband med workshopen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum