Trafikverket

Pressinbjudan: Hasselmusen får en säker passage när vägen till Stenshuvud flyttas

Dela

I 40 år har det varit känt att hasselmusen funnits vid Svabesholm. Hasselmusen är extremt känslig för omställningar och i samband med att väg 1606 flyttas för att öka säkerheten och framkomligheten kommer en hasselmuspassage att byggas.

Den 18 april 2017 startade NCC Construction Sveriges arbetet med att flytta vägen som leder ner mot parkeringen vid nationalparken Stenshuvud. Vägen flyttas 200 meter söder om Svabesholms Kungsgård och ansluts därefter till den befintliga vägen. Hasselmuspassagen kommer att byggas norr om Gladelundsvägen, mellan bostadsfastigheterna väster om planområdet och den nya vägsträckningen. Passagen byggs i form av en spaljéliknande konstruktion med klängväxter som ska öka trivseln för att hasselmusen ska välja rätt väg.

Nationalparken Stenshuvud är ett av Skånes mest populära turistmål och vägen är hårt trafikerad. Ombyggnaden av vägen görs för att öka säkerheten och framkomligheten på sträckan.

För att påverka turistsäsongen så lite som möjligt bygger vi på ett effektivt sätt och kommer endast att påverka trafiken under 3 tillfällen.

Media hälsas välkomna för att se byggandet

Tid och plats: 26 april 2017, klockan 10.00. Vi samlas vid NCC Construction Sveriges etablering vid Svabesholms Kungsgård.

Läs mer om projektet www.trafikverket.se/stenshuvud

Kontakter

Christian Björnsson, projektledare Trafikverket, 010-123 80 77

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum