Specialpedagogiska skolmyndigheten

Pressinbjudan: Idrott och hälsa för alla barn och unga – hur når vi dit?

Dela

Idrott och hälsa är viktigare än någonsin nu under pandemin. Hur kan skolan och idrottsrörelsen nå fram till de barn och unga som behöver det mest?

Välkommen till digitalt seminarium med:

  • Per Nilsson, nationell samordnare för främjandet av fysisk aktivitet och rektor för GIH.
  • Kristin Ekblom, ansvarig för Rörelsesatsningen i skolan, Riksidrottsförbundet.
  • Alexander Skytte, idrottslärare, krönikör och debattör.
  • Kajsa Jerlinder, forskare handikapp- och idrottsvetenskap, Högskolan i Gävle.
  • Alva Appelgren, projektledare Skolforskningsinstitutet.
  • Karin Fröding, utvecklingssamordnare Specialpedagogiska skolmyndigheten.
  • Cajsa Helin Hollstrand, ordförande Unga reumatiker.

Seminariet inleds med en presentation av en ny forskningsöversikt kring idrott och hälsa i skolan. Paneldebatt därefter kring frågor:

Varför är det så stora skillnader mellan olika grupper barn och unga och deras idrottsutövande? Barn och unga med till exempel adhd eller autism idrottar betydligt mindre än barn och unga utan funktionsnedsättning. Idrott och hälsa är också det ämne i skolan där alltför många elever med funktionsnedsättning har svårt att få godkända betyg. Vad kan skolan och idrottsrörelsen göra för nå fram till de barn och unga som behöver det mest?

Datum: I morgon fredag den 12 februari

Tid: Klockan 12.00 – 13.00

Plats: Zoom via länken: https://spsm.zoom.us/webinar/register/WN_Dy93pLQBSCWbXL3xZTsQhg

Nyckelord

Länkar

Om

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Box 1100
871 29 Härnösand

010 473 50 00https://www.spsm.se/

Specialpedagogiska skolmyndigheten ger specialpedagogiskt stöd till skolhuvudmän, skolor, vuxenutbildningar och förskolor i hela landet. Vi erbjuder expertkunskap, kurser och konferenser inom specialpedagogik. Genom rådgivning och utredning arbetar vi nära skolor och förskolor i landets alla län. Vi driver också tio specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Följ Specialpedagogiska skolmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specialpedagogiska skolmyndigheten

Pressinbjudan: Ortens betydelse för likvärdigheten i skolan9.3.2020 15:30:00 CET | Pressmeddelande

Brister i likvärdigheten i svensk skola är en fråga som får stor uppmärksamhet. Hur ser elever i utsatta kommuner och förorter på sin skola och hur ser våra specialpedagogiska rådgivare att förutsättningarna för elever med funktionsnedsättning påverkas? Välkommen till frukostseminarium där Specialpedagogiska skolmyndigheten tillsammans med forskare och andra myndigheter belyser likvärdighet ur ett nationellt perspektiv. Tid: Torsdag 12 mars klockan 08.00 – 09:00 (frukost från kl 07.30) ​Plats: Stockholm, Waterfront, Nils Ericons plan 4, konferenslokal C4 Under frukostseminariet presenteras betänkandet ”Jämlikhet i möjligheter och utfall i den svenska skolan” som är en bilaga till Långtidsutredningen 2019, och rapporten ”Utanförskap, våld och kärlek till orten – barns röster om att växa upp i utsatta kommuner och förorter” som Barnombudsmannen gav ut 2018. Specialpedagogiska skolmyndigheten, med rådgivningsverksamhet över hela landet, bidrar också med sin bild av hur likvärdigheten ser

Pressinbjudan: Viktig skolledarkonferens om utmaningar och möjligheter för att främja psykisk hälsa i förskola och skola9.3.2020 10:02:00 CET | Pressmeddelande

​Rektor med vetande är en skolledarkonferens som har arrangerats sedan 2008 och är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Malmö universitet, Högskolan Kristianstad och Specialpedagogiska skolmyndigheten. Konferensen behandlar utmaningar och möjligheter som rör alla barns och elevers rätt till en likvärdig utbildning. Årets konferens äger rum den 11 mars på Hus N, Linnéuniversitetet i Växjö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum