Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av årets första sommargågata den 8 maj

Dela

Välkommen till invigningen av den första sommargågatan för säsongen – Rörstrandsgatan. Det är sjätte året i rad som Stockholms stad gör om platser i det offentliga rummet till sommargågator, sommartorg och pop up-parker. I år omfattas över tjugo platser i både inner- och ytterstaden. Årets sommargågator har anpassats med anledning av coronaviruset, vilket vi kommer att berätta mer om på denna invigning som också kan följas digitalt.

Under maj – september skapar Stockholms stad utsmyckade platser i det offentliga rummet. Platserna möbleras med speciellt framtagna sittmöbler, växter och blommor och anpassas utefter platsernas varierande karaktär.

Vid pressinvigningen på fredag den 8 maj invigs sommarens första sommargågata, Rörstrandsgatan, av trafikborgarrådet Daniel Helldén och representanter från trafikkontoret. Mer information om årets sommarplatser 2020 presenteras på invigningen.

Läs mer om sommarplatserna på: trafik.stockholm/sommarplatser.

Vad: Invigning av årets första sommargågata

När: Fredag den 8 maj, kl. 09.30

Var: Korsningen Rörstrandsgatan/Birkagatan

Digitalt: Pressträffen kan också följas digitalt live på trafikkontorets Facebooksida Cykla och Gå i Stockholm Stad.


Presskontakt:

Erik Söderberg, pressansvarig
erik.soderberg@stockholm.se

Trafikkontorets pressnummer: 08-508 26 282

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum