Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Magelungens strandpromenad och Parken Måsen

Dela

Välkommen till pressinvigningen av Magelungens strandpromenad och Parken Måsen i Farsta/Fagersjö – två projekt inom stadens satsning Grönare Stockholm.

Vad: Pressinvigning av två projekt inom stadens satsning Grönare Stockholm; Magelungens Strandpromenad och Parken Måsen.

När: Tisdagen den 22 september kl. 13.00.

Var: Vi startar vid Parken Måsen kl. 13.00 och fortsätter sedan till Magelungens strandpromenads upphöjda trädäck. Beräknad start vid strandpromenaden kl. 13.45. Gångväg mellan platserna är cirka 13 minuter.

Se bifogad karta för platser och avstånd.

Parken Måsen invigs av:

  • Magdalena Möne, projektledare och Kristina Lutz, Farsta stadsdelsförvaltnings nämndordförande
  • Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad

Magelungens strandpromenad invigs av

  • Projektledare Ann-Louise Dyer
  • Elisabeth Rosenquist Saidac, Stockholms stads stadsträgårdsmästare

På plats finns även representanter från Farsta stadsdelsförvaltning och Stockholms stads trafikkontor.

Mer information:


Satsningen Grönare Stockholm startade 2017 och fortsätter fram till 2022. Av de första 32 utvalda platserna är 18 färdigställda och fler platser kommer att väljas ut för upprustning inom de närmaste åren.

Parken Måsen

Parken Måsen är en populär park som ligger fint vid Magelungens strand, nära bostäder, Fagersjöskolan och nås med kollektivtrafik. Målet med upprustningen var att skapa ett uterum och mötesplats för alla åldrar med en variation av aktiviteter. Målet var också att skapa en målpunkt längs strandpromenaden.

Vid planeringen av projektet har en omfattande medborgardialog skett med boende i området. De boende fick också rösta fram sina favoriter för att välja utegym och klätterställning.

Vid Måsen har också dagvattenhanteringen förbättrats. Vattnet renas och fördröjs innan det rinner ut i Magelungen, samtidigt som växterna i parken naturligt förses med vatten genom luftiga växtbäddar med biokol.

Magelungens Strandpromenad

Den upprustade strandpromenaden sträcker sig 5 kilometer efter Magelungens strand mellan Fagersjö och Farsta Strand. Från upphöjda trädäck i nordvästra delen, i sydöstlig riktning förbi stora solbryggan vid Farsta strandbad, kojbyggarland och till den nybyggda bryggan vid Edö. Efter strandpromenaden har fågelholkar och insektshotell satts upp och nära Edö har en blomsteräng skapats. Stråket är tillgänglighetsanpassat.

Platsen vi går till efter invigning av Måsen är den norra delen av strandpromenaden, nära Fagersjö, där stora delar av sträckan går på upphöjda trädäck med utsikt över vattnet.

Solbryggan vid Farsta Strandbad har invigts tidigare men nu är hela sträckan på 5 kilometer färdigbyggd och hela projektet avslutat.

Strandpromenaden är inte bara ett Grönare Stockholmsprojekt utan också ett pilotprojekt inom rekreationsstråk med syfte att skapa kopplingar mellan stadsdelar som inte finns idag. Stråket är också en del i stadens gångplan.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum