Stockholms stad

Pressinbjudan: Invigning av Slussbron

Dela

Ombyggnationen av Slussen har kommit till den fas där den viktiga sammankopplingen mellan Slussen och Gamla stan ska tas i bruk. Stockholms stad kan nu med glädje meddela att H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan kommer att inviga Slussbron den 25 oktober 2020.

Klockan 11.00 medverkar ett antal gäster i vår ”Bro-studio” under ledning av moderator Titti Schultz. Bland annat chefsarkitekt Spencer De Grey, konstnär Ernst Billgren och Slussbrons projektledare Ida Mann. Det blir också framträdanden av Sabina Ddumba och Arméns musikkår.

Klockan 11.50 Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad, hälsar välkommen.

Klockan 12.00 H.M. Konungen och H.K.H. Kronprinsessan inviger den nya Slussbron.

Med anledning av rådande covid-19-pandemi sänds invigningen digitalt och endast ett litet antal gäster kommer att finnas på plats.

Ett mindre antal representanter från press och media bjuds in att närvara. Det kommer att finnas två placeringar för fotografer; en framför scenen och en på bron. Det finns även möjlighet att få sändningsnyckel för att sända från egen plattform.

Ansökan om närvaro och ackreditering görs via e-post senast den 15 oktober. Svar om plats godkänts, anges den 19 oktober tillsammans med ytterligare information.

Ansökan och kontakt

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Arbetslivets skola Frans Schartaus Handelsinstitut får fortsatt förtroende av MYH19.1.2021 16:29:07 CETPressmeddelande

Under tisdagen 19 januari presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) sin lista på beviljade YH-utbildningar de kommande fem åren. Frans Schartaus Handelsinstitut beviljades nya starter för Hotel Management, Läkemedelstekniker, Medicinsk sekreterare (som nu får dubbla starter), Offentlig upphandlare, Revenue Management & Data Analyst samt TRAC Turism - och Resekonsult.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum