Trafikverket

Pressinbjudan: Nya Getteröbron ger plats för framtidens trafiklösning

Dela

Välkommen till en pressinvigning av nya Getteröbron, en viktig pusselbit för såväl projekt Varbergstunneln som för hållbara transporter i allmänhet. Den nya bron är 190 meter lång, 15 meter bred och har två körfält med tre meter breda gång- och cykelbanor på båda sidor.

Nya Getteröbron är både längre och högre än den gamla. Detta för att ge plats åt dubbelspåren och den nya godsbangården norr om bron som ingår i projekt Varbergstunneln. Högre fri höjd under bron tillåter också högre hastighet på Västkustbanan. Vidare är bron utrustad med väg- och broräcken samt elskydd över järnvägen. Det finns också belysningsstolpar på båda sidor.

Vid pressinvigningen kommer representanter från projektet och Varbergs kommun att finnas på plats för intervjuer. Efter invigningstal finns även möjlighet att åka med i bil upp på bron för att fotografera.

När: Måndag 17 augusti
Tid: 14.30-15.15
Plats: Samling utanför Implenias byggbodar precis söder om Getteröbron, öster om tågspåren (infart mellan Birger Svenssons väg 16A och 16B)

Arbetet med den nya Getteröbron inleddes i januari 2019. Den gamla bron har varit i drift under hela byggtiden och kommer nu att rivas.

För mer information och anmälan: Katarina Yngvesson, kommunikatör, 072-143 31 32 eller katarina.yngvesson@trafikverket.se

Läs mer om projekt Varbergstunneln och Getteröbron: https://www.trafikverket.se/nara-dig/Halland/vi-bygger-och-forbattrar/Varberg-dubbelspar-i-tunnel-och-resecentrum/

Kontakter

Katarina Yngvesson, kommunikatör, 072-143 31 32 eller katarina.yngvesson@trafikverket.se

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum