Stockholms stad

Pressinbjudan: Nyinvigning av Hammarby IP

Dela

Lördagen den 14 april invigs Hammarby IP igen efter att anläggningen varit stängd i två år för ombyggnation. Stockholms stad har byggt om idrottsplatsen till en fullvärdig fotbollsstadion, som ska användas av Hammarby Fotbolls Damlag i Damallsvenskan. I premiärmatchen möter Hammarby, Limhamn Bunkeflo. Matchstart klockan 14:00.

Invigningsceremonin startar klockan 12:30 med tal av bland andra statsrådet Ylva Johansson och idrottsborgarrådet i Stockholms stad, Emilia Bjuggren. Invigningen är ett samarbetet mellan Stockholms stad och Hammarby Fotboll.

Intresserade journalister föranmäler sig till Hammarby Fotboll: Marcus Bollden; Marcus.Bollden@HammarbyFotboll.se

Fakta om projektet

Stockholms stad har genomfört en omfattande ombyggnation av Hammarby IP. Syftet har varit att göra om idrottsplatsen till en fullvärdig fotbollsstadion för Hammarby Fotbolls damlag i allsvenskan och med ambitionen att bli en av de finaste och mest moderna fotbollsarenorna inom svensk damfotboll.

Två nya läktare har byggts med totalt antal sittplatser för 1037 personer. Även en mobil ståplatsläktare för drygt 500 personer har uppförts. Därutöver har fotbollsarenan fått ny planbelysning, ny konstgräsyta samt en löparbana längs ena långsidan.

Huvudläktaren inrymmer omklädningsrum, domarrum, sjukvårdsrum, pressrum, sekretariat, kiosk samt TV-platser. Fjärrvärme är installerad till huvudläktaren och planen, för att optimera träningsförhållanden även vintertid.

Nyckelord

Kontakter

Stellan Nilsson, presskontakt Idrottsförvaltningen
Telefon: 076-129 01 18

Love Gustavsson, presskontakt Hammarby Fotboll
Telefon: 08-462 88 28

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar och salutorg, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum