Trafikverket

Pressinbjudan Stora Helvetet i nyskick

Dela

Trafikverket inviger den nya bron och elektrifieringen av järnvägen i Stora Helvetet. Tågen går över bron och nu är också kontaktledningen färdigbyggd fram till gränsen mot Norge.

Det Stora Helvetet ligger mellan Storlien och norska gränsen. Den 140-åriga gamla järnvägsbanken med sitt branta stup utdömdes för några år sedan som osäker och tågtrafiken upphörde tillfälligt. Trafiken återupptogs och säkrades med att bland annat installera vibrationsmätare som kunde varna för markrörelse, ras och skred. Nu finns äntligen en helt ny bro och på hela sträckan fram till gränsen kommer tågen snart att kunna köras med el hela vägen till Norge.

Den gamla järnvägsbanken över ravinen med det speciella namnet rivs nu men namnet ska bestå.

Vi inviger den moderniserade järnvägen tillsammans med många som varit inblandade i detta omfattande arbete. Representanter för kommuner och regionen på svenska och norska sidan, näringslivet och entreprenörer, tågbolag och andra aktörer kommer till Stora Helvetet.

Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon leder invigningsceremonin.

Media är välkomna att delta i invigningen.

Anmälan är inte nödvändig men ta med presslegitimation.
Tid: Onsdag 3 april 2019 klockan 16:30 – 18:15.
Plats: Stora Helvetets östra brofäste

Kontakter

Lena Nordung, kommunikationsansvarig, Trafikverket Region Mitt, 010-123 88 19
Lennart Helsing, presskommunikatör, Trafikverket Region Mitt, 070-344 40 10

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum