Trafikverket

Pressinbjudan: Trafikverket förstärker säkerheten på Örebro södra

Dela

Örebro södra är en olycksdrabbad station. Nu bygger Trafikverket en gångbro för säkrare passager. Samtidigt fortsätter arbetet mot spårspring. Den 10 oktober finns vi på plats för att berätta mer.

Onsdagen den 10 oktober finns Trafikverket, tågoperatörerna och Polisen på plats vid Örebro södra för att informera om riskerna med att vistas i spårområdet. Det är inte bara livsfarligt, utan dessutom en olaglig handling som kan leda till dryga böter. Många förseningstimmar orsakas också av att tågen måste stoppas eller sakta ner när någon befinner sig i spårområdet.

Vid Örebro södra finns idag en markerad personövergång där många människor passerar spåren dagligen. Området är olycksdrabbat. Trafikverket  bygger nu en gångbro över spåren och i samband med det byter vi också ut stängslet till ett högre och kraftigare. Vi gör det för att öka säkerheten för gångtrafikanter. Bron ska vara färdig under våren 2019.

Kom och träffa Trafikverket, tågoperatörerna och Polisen vid Örebro södra.

Tomas Holmlund, samhällsplanerare på Trafikverket, berättar mer om säkerhetsarbetet vid Örebro södra.

Tid för intervjuer erbjuds från klockan 13.30, men vi finns på plats även under morgonrusningen.

Kontakter

Annika Söderman, kommunikatör Trafikverket, 070-724 70 40
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum