Trafikverket

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av Strängnäs nya resecentrum

Dela

Strängnäs nya resecentrum är en av flera satsningar för att öka kapaciteten på Svealandsbanan. Söndagen den 10 december invigs huset av bland andra Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon. Välkommen att fira med oss.

Resecentrum slutbesiktigades den 31 oktober som en godkänd anläggning och har nu lämnats över till Strängnäs kommun, som kommer att äga och förvalta huset fortsättningsvis. Den 1 december öppnade huset för resenärer och vi är nu ett steg närmare ökad tillgänglighet och gröna transporter i en region med höga krav på infrastruktur.

Den 10 december äger länstrafikens tidtabellsskifte rum och bussarna börjar trafikera det nya busstorget utanför resecentrumet. Då får vi nästa pusselbit på plats för smidiga byten mellan transporter och kommer ett steg närmare full funktion av Strängnäs nya resecentrum.

Vi fortsätter att bygga dubbelspåret enligt tidplan fram till sommaren 2018. Då är hela sträckan mellan Strängnäs och Härad utbyggd, och regionen blir en ännu mer attraktiv plats för människor att leva och arbeta i.

Invigningsprogram

10.00 Pressträff på övervåningen i resecentrum

10.45 Fika

11.11 Invigning

Plats: Strängnäs nya resecentrum

Deltagare: Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket, Liselott Hagberg, landshövding, Jacob Högfeldt, kommunstyrelsens ordförande Strängnäs, Einar Schuch, regional direktör Trafikverket (moderator)

Tågen ersätts med buss 9-15 december

Vi arbetar fortfarande med dubbelspåret fram till sommaren 2018. Det nya spåret ligger nu på plats och under den här  avstängningen kommer vi bland annat att utföra signal- och elarbeten samt arbeta med perrongerna. För att vi ska kunna arbeta på och nära spåret måste vi stänga av tågtrafiken mellan från lördagen den 9 december till och med den fredagen den 15 december.

Ersättningsbussar avgår som tidigare från Långbergsgatan i Strängnäs.

Tänk på att plattformen är avstängd under tiden tågtrafiken är inställd. Biljettautomater finns inne i resecentrum samt att du kan köpa biljetter via sj.se och SJ:s mobilapp. I resecentrum finns också möjlighet att köpa biljetter i kiosken. Kom ihåg att du inte kan köpa biljett ombord på tåget.

Läs mer på www.trafikverket.se/strangnasharad

Kontakter

Maria Mauritzon, kommunikatör Trafikverket, 072-147 67 82
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum