Region Örebro län

Pressmeddelande: Nu har lasarettet i Lindesberg extra fokus på sår

Dela

Lindesbergs lasarett genomför sårmånad nu under september. Det är en satsning där verksamheterna uppmuntras att arbeta extra med sår och sårbehandling, särskilt med att förebygga trycksår. Den 21 september äger sårdagen rum i syfte att fylla på med kunskap hos medarbetarna.

Initiativtagare är sårgruppen vid lasarettet som leds av Lena Forsgren, utbildningsledare på lasarettets kliniska träningscentrum, KTC. Hon berättar att fokus under månaden inte minst är trycksår.

”Vi har en noll-vision som innebär att ingen patient ska få trycksår under vistelsen hos oss, men tyvärr når vi inte riktigt upp till den” säger Lena Forsgren, som hoppas att sårmånadens aktiviteter ska ge resultat.

Förutom löpande aktiviteter under hela månaden, så arrangeras en dag med fokus på sår den 21 september. Då blir det föreläsningar i lasarettets föreläsningssal samt materialutställning i anslutning till föreläsningarna. Föreläsningarna vänder sig till medarbetare på lasarettet. Även medarbetare på vårdcentralerna och i kommunerna i norra länsdelen är inbjudna att delta.

Nyckelord

Kontakter

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Forsgren, utbildningsledare vid kliniskt träningscentrum Lindesberg
0581-85359

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum