Stockholms stad

Pressträff: Elektrifieringspakten – nu startar unikt samarbete för att elektrifiera Stockholm

Dela

Torsdag 25 mars 2021 medverkar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och trafikborgarrådet Daniel Helldén vid en pressträff för att presentera den nya elektrifieringspakten mellan staden och energi- och fordonsbranscherna.

Elektrifieringspakten, som omfattar större delen av stadens förvaltningar och bolag, ska syfta till att snabba på omställningen till en elektrifierad transportsektor fram till år 2030. Under pressträffen beskrivs samarbetet och vilka hinder som behöver lösas för att stockholmarna ska kunna förlita sig helt på elektrifierade gods- och persontransporter.


På pressträffen medverkar

Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad
Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad
Johan Lindehag, vd, Ellevio
David Källsäter, vd, Scania Sverige
Sten Forsberg, chef, Volkswagen Personbilar Sverige

Tid: 25 mars kl. 12.30
Plats: Digitalt

Föranmäl dig senast 25 mars kl. 08.00 till oskar.radehed@stockholm.se. Länk till pressträffen skickas efter anmälan.

Varmt välkommen!

Presskontakt

Oskar Rådehed
Telefon: 076 122 91 26
Mejl: oskar.radehed@stockholm.se

 

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum