Stockholms stad

Pressträff: Invigning av konstverk i Liljeholmen

Dela

Välkommen till en pressträff den 27 maj där konstverket ”Flaskpost för framtiden” invigs.

Stockholms stad har bjudit in Sjöviksskolans elever till att skapa utsmyckningen av gång- och cykeltunneln som förbinder Marievik och Liljeholmen. Projektet ingår i stadens arbete med att involvera barn och ungdomar i stadsutvecklingen när staden växer och förändras.

Det belysta konstverket pryder gång- och cykeltunneln och bidrar till ökad trygghet och trivsel.

Vid pressträffen kommer konstverket ”Flaskpost för framtiden” att invigas. På plats finns representanter från Stockholms stads trafikkontor samt representanter och elever från Sjöviksskolan.

Vad: Invigning av konstverket ”Flaskpost för framtiden” skapat av elever vid Sjöviksskolan

När: Onsdag den 27 maj, kl.10.30

Var: Gångtunneln mellan Marievik och Liljeholmen/Nybohovsbacken

Ingen föranmälan krävs.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stad markanvisar landmärke i Norra Djurgårdsstaden2.6.2020 08:58:00 CESTPressmeddelande

Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden ska markanvisas genom ett anbudsförfarande. Detaljplanen möjliggör en byggnad på 90 meter från markplan där Gasklocka 4 tidigare stod. Huset som ska byggas på platsen kommer att kunna rymma ca 320 lägenheter och lokaler för verksamheter och en förskola i bottenvåningarna. Gasklocka 3, är planlagd för kulturändamål och kommer att upplåtas med tomträtt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum