Stockholms stad

Pressträff med invigning av årets blomsterprogram

Dela

Välkommen till pressträff där årets blomsterprogram i Stockholms stad invigs.

För tolfte året i rad görs koordinerade planteringar runt om i staden enligt ett övergripande tema. I år planteras lökar och plantor i ungefär 800 urnor och 50 rabatter, på nära 200 platser runt om i staden. Planteringen sker i tre omgångar, under vår, sommar och höst.

Vid invigningen presenteras årets tema, färger och blomstersorter. På plats finns Miljö- och klimatborgarråd Katarina Luhr och Anna Johansson, landskapsarkitekt och ansvarig för Blomsterprogrammet i Stockholms stad.

Vad: Årets blomsterprogram i Stockholms stad invigs

När: torsdag 11 april 2019, kl. 11.15

Var: Greta Garbos Torg, korsningen Katarina Bangata / Södermannagatan, Södermalm.

Ingen föranmälan krävs.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig (vik.)

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Familjevänlig staycation i Stockholm under sommarlovets sista vecka, med interaktiv planetutställning, storskaligt raketbygge och astronauten Christer Fuglesang på plats.24.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Årets festival är inte svårsåld till de yngre festivalfansen. Med rymden som fond invaderas strömgatan av den interaktiva utställningen Planetgatan, astronauten Christer Fuglesang läser högt och håller frågestund, och Zirkus Loko-Motiv anordnar ett gemensamt storskaligt raketbygge. Men även de mer jordnära besökarna kommer få sin festivaldos fylld, med familjekonserter som till exempel jazziga Oddjob, massor av barnvänligt skapande i Labbet på Norrbro, cirkusföreställningar som Kasta Loss, konst och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum