MHF

Pressträffar och visningar på Tylösandsseminariet

Dela

Tisdag 3/9 kl 10:00 startar Tylösandsseminariet 2019. Under två dagar kommer trafiksäkerheten i Sverige att diskuteras på bred front. Årets tema är "Resultat, tack!" Från ord till handling." Under de två dagarna kommer ett flertal pressträffar och visningar att hållas.

Tylösandsseminariet är ett trafiksäkerhetsseminarium som arrangerats av MHF varje år sedan 1957. Under dessa år har seminariet utvecklats till att bli en självklar del av Sveriges trafiksäkerhetsarbete. Tylösandsseminariet vänder sig till dig som berörs av trafiksäkerhetsfrågor. Målet är att ge dig som är verksam inom detta område ny inspiration och mer fakta för att göra vägtrafiken människovänligare.

Tylösandsseminariet erbjuder en attraktiv mötesplats för kunskapsinhämtning, erfarenhetsutbyte och dialog för alla inom trafiksäkerhetsområdet. Konferensen är ett nav som vidareutvecklar och formar svensk trafiksäkerhet genom att välkomna och samla alla aktörer, både företag, myndigheter och frivilligorganisationer.

Årets tema är: Resultat, tack – Från ord till handling

Dödssiffrorna i trafiken för 2018 var tyvärr högre än året innan. Hur vänder vi det? Vad var det som gick fel? Vad kan vi påverka? Teknik, beteende och samarbete, hur ska vi nå trafiksäkerhetsmålen? 

Den som kommer till Tylösand får vara med i den processen.

Under de två dagarna kommer ett flertal pressträffar och visningar att hållas.

Pressträffar och visningar:

 _________________________________________

Tisdag 3/9 kl 09:10-09:40

Hur fort kör taxibolagen egentligen?

VTI, Trafikverket, Polisen och Transportstyrelsen presenterar VTI:s senaste studie om taxibolagens hastighetsefterlevnad.

Tid: Tisdag 3 september klockan 09:10-09:40

Plats: Tylösandseminariets pressrum, Hotel Tylösand, Tylöhusvägen 28, Halmstad

Medverkande: Anna Vadeby, VTI, Maria Krafft, Trafikverket, Göran Bolinder, Polisen, Mikael Kyller, Transportstyrelsen.

 _________________________________________

Tisdag 3/9 kl 12:15

Pressträff med Jonas Bjelfvenstam

Pressträff med Jonas Bjelfvenstam, Generaldirektör för Transportstyrelsen.

Efter Generaldirektörens medverkan i Tylösandsseminariet kan pressen ställa frågor.

Plats: Tylösandseminariets pressrum

 _________________________________________

Tisdag 3/9 kl 13:00

Hur säker är bilen?

Folksam presenterar rapporten ”Hur säker är bilen?” – en rankning av krocksäkerheten i bilar. Folksam presenterar den artonde upplagan av ”Hur säker är bilen?” – rapporten där 326 bilmodellers krocksäkerhet rankas utifrån verkliga olyckor. 

OBS! Pressträffen direktsänds även på: https://nyhetsrum.folksam.se/sv/filmer/

Folksams rankning bygger på utfallet av 202 300 bilolyckor. Olyckorna har inträffat i Sverige mellan 1994–2018, och har registrerats och analyserats av Folksams trafiksäkerhetsforskare. 

Folksams forskningschef Anders Kullgren redogör bland annat för: 

Vilka är de säkraste bilarna och vilka placerade sig i topp?

Vilken säkerhetsutveckling har skett och vad kan vi förvänta oss framöver?

Tid: Tisdag 3 september, klockan 13.00

Plats: Konferensrum O’Neill, Hotel Tylösand, Halmstad

 _________________________________________

Nyhet utomhus:

Visning av mobil automatisk nykterhetskontroll - Buss med möjlighet att snabbt göra många nykterhetskontroller ute på vägarna.

 _________________________________________

Förutom de planerade pressträffarna erbjuder Tylösandsseminariet en avspänd miljö där beslutsfatttare, forskare och påverkare inom svensk trafiksäkerhet samlas med många tillfällen till samtal.

För mediaackreditering: Micke Valier, pressansvarig 0765-48 97 20, info@mhf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

MHF
MHF
Byängsgränd 8, 2tr
120 40 Årsta

08-555 765 55http://www.mhf.se

MHF Motorförarnas Helnykterhetsförbund arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri. Man har ca 13 000 medlemmar uppdelade i sju regioner och 200 lokalavdelningar. MHF tillhör de mest aktiva trafiksäkerhetsorganisationerna i landet.

Följ MHF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MHF

I Coronatider: MHF skapar särskild webbsida för att uppmuntra medlemmar27.3.2020 16:20:12 CETPressmeddelande

Corona: MHF skapar sida för medlemmarnas förströelse i Coronatider. Kanske är några inte så vana att söka efter saker på internet, kanske har några redan surfat igenom allt man kunnat komma på? MHF har därför skapat en särskild sida på MHF:s webbsajt. En sida som enbart är inriktad på roliga saker och förströelse. Det är viktigt att vi inte bara tänker mörka tankar i dessa dagar.

Nykterhetsorganisationer besvikna efter Global Ministerkonferens25.2.2020 08:20:00 CETPressmeddelande

Internationella nykterhetsorganisationer med svenska MHF och IOGT-NTO i spetsen lämnar förra veckans globala ministerkonferens besvikna. Det stora problemet med rattfylleri lyser nästan helt med sin frånvaro i de dokument som konferensen resulterar i. Så mycket som en fjärdedel av alla dödsfall i trafiken orsakas av förare påverkade av alkohol och andra droger. Detta är ett allvarligt och dyrbart misstag, anser organisationerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum