Högskolan i Halmstad

Prestigefull utmärkelse till Högskolan i Halmstads kampanjfilm

Dela

Varje år arrangeras Publishingpriset som är en prestigefylld tävling i reklambranschen. I år vann Högskolan i Halmstad och reklambyrån Oh My från Halmstad pris för bästa reklamfilm i kategorin ”Filmer som marknadsför företag och verksamheter”.

Juryns motivering löd: ”För utmärkt tempo, snygga klipp och genomarbetad scenografi”.

– Vi tyckte själva att filmen blev fantastiskt bra och verkligen fångar den känsla som vi vill förmedla av vårt campus och våra duktiga och aktiva studenter, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad.

Filmen ”En innovativ högskola där olika perspektiv möts” skildrar den innovationskraft som kännetecknar Högskolan i Halmstad och tanken var att utgå från faktiska miljöer och studenter för att skapa en dokumentär känsla.

– Vi strävade efter autenticitet. De studenter som står i begrepp att välja högskola eller universitet tror vi vill veta hur det verkligen är på skolan. På riktigt. Därför utgick vi från campusmiljön som är väldigt attraktiv i Halmstad, kommenterar Philip Norén, regissör på Oh My.

Ökat antalet förstahandssökande

Reklamfilmen var en del av en marknadsföringssatsning som, tillsammans med att Halmstad är en populär studentstad och att Högskolan har attraktiva utbildningar, hjälpte Högskolan i Halmstad att öka antalet förstahandssökande långt mer än genomsnittet bland Sveriges lärosäten vid vårens ansökningsperiod.

– Vi har sett tydligt ökade ansökningssiffror som ett resultat av vår kampanj, där filmen är en del, och nu fick vi en annan sorts kvitto på att den verkligen är något utöver det vanliga, Selma Sedelius.

Teamet bakom

Oh My i samarbete med Gawi Film och Anders A Bildreportage AB på uppdrag av Högskolan i Halmstad. Oh My: Fanny Holländer (art director), Philip Norén (regissör), Frida Öhman (projektledare), Anna Thanner (strateg och copywriter), Manja Bååth (copywriter), Christian Albinsson (kundansvarig). Högskolan i Halmstad: Niclas Rosander (marknadsförare), Helena Bengtsson (internationell kommunikatör).

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.Högskolan i Halmstads kampanjfilm

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Årets alumn vid Högskolan i Halmstad: ”Värdet av att studera på en mindre högskola är stort”4.6.2021 08:00:52 CEST | Pressmeddelande

För att han genom sitt innovativa tänkande och positiva synsätt är en värdefull ambassadör för och samarbetspartner till Högskolan tilldelas Peter Uppman, innovationsstrateg på Region Halland, utmärkelsen Årets alumn 2021 vid Högskolan i Halmstad. ”Jag känner mig väldigt stolt. Högskolan i Halmstad ligger mig väldigt varmt om hjärtat”, säger årets alumn.

Studenter lär sig tänka och verka hållbart i nytt forskningsprojekt1.6.2021 10:47:59 CEST | Pressmeddelande

Många ungdomar är mycket engagerade i klimatfrågor och det finns en stor medvetenhet och vilja att förändra vårt samhälle till att bli mer hållbart. För att möta denna globala rörelse måste våra universitets- och högskoleutbildningar anpassas och utvecklas. Högskolan i Halmstad är del i det nystartade EU-projektet Active8 Planet som har till syfte att integrera hållbarhetsfrågor och tvärvetenskapliga samarbeten i högre utbildningar.

Måltiden viktig för barn med gastrostomi28.5.2021 11:10:00 CEST | Pressmeddelande

En barnfamiljs gemensamma måltid strukturerar vardagen, utvecklar barns motoriska förmågor och skapar ett socialt sammanhang. Det kan samtidigt vara komplicerat att få till en fungerande middag med barn. Hur är det då för familjer där det finns barn med gastrostomi? Hur skapar dessa familjer delaktighet under måltiderna och hur anpassar de sitt vardagsliv utifrån det annorlunda ätandet? Det har Ellen Backman vid Högskolan i Halmstad undersökt i sin nyligen publicerade avhandling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum