Högskolan i Halmstad

Prestigefull utmärkelse till Högskolan i Halmstads kampanjfilm

Dela

Varje år arrangeras Publishingpriset som är en prestigefylld tävling i reklambranschen. I år vann Högskolan i Halmstad och reklambyrån Oh My från Halmstad pris för bästa reklamfilm i kategorin ”Filmer som marknadsför företag och verksamheter”.

Juryns motivering löd: ”För utmärkt tempo, snygga klipp och genomarbetad scenografi”.

– Vi tyckte själva att filmen blev fantastiskt bra och verkligen fångar den känsla som vi vill förmedla av vårt campus och våra duktiga och aktiva studenter, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad.

Filmen ”En innovativ högskola där olika perspektiv möts” skildrar den innovationskraft som kännetecknar Högskolan i Halmstad och tanken var att utgå från faktiska miljöer och studenter för att skapa en dokumentär känsla.

– Vi strävade efter autenticitet. De studenter som står i begrepp att välja högskola eller universitet tror vi vill veta hur det verkligen är på skolan. På riktigt. Därför utgick vi från campusmiljön som är väldigt attraktiv i Halmstad, kommenterar Philip Norén, regissör på Oh My.

Ökat antalet förstahandssökande

Reklamfilmen var en del av en marknadsföringssatsning som, tillsammans med att Halmstad är en populär studentstad och att Högskolan har attraktiva utbildningar, hjälpte Högskolan i Halmstad att öka antalet förstahandssökande långt mer än genomsnittet bland Sveriges lärosäten vid vårens ansökningsperiod.

– Vi har sett tydligt ökade ansökningssiffror som ett resultat av vår kampanj, där filmen är en del, och nu fick vi en annan sorts kvitto på att den verkligen är något utöver det vanliga, Selma Sedelius.

Teamet bakom

Oh My i samarbete med Gawi Film och Anders A Bildreportage AB på uppdrag av Högskolan i Halmstad. Oh My: Fanny Holländer (art director), Philip Norén (regissör), Frida Öhman (projektledare), Anna Thanner (strateg och copywriter), Manja Bååth (copywriter), Christian Albinsson (kundansvarig). Högskolan i Halmstad: Niclas Rosander (marknadsförare), Helena Bengtsson (internationell kommunikatör).
Högskolan i Halmstads kampanjfilm

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

350 000 kronor till studenter för samhällsnyttiga examensarbeten27.11.2020 18:09:48 CETPressmeddelande

I dag skulle Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning ha ägt rum vid en ceremoni på Högskolan i Halmstad. Så kom en pandemi i vägen. Men inget stoppar Sparbanksstiftelsen Kronan från att dela ut hundratusentals kronor till studenter för utmärkta examensarbeten med stor samhällsrelevans. Det är bara formen för utdelningen som i år är annorlunda. Och så prissumman på 350 000 kronor – vilket är 100 000 kronor mer än förra året – fördelat på nio examensarbeten vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum