BranäsgruppenBranäsgruppen

Rekordmånga backar öppna till fredagens premiär i Branäs

Dela

På fredag har det äntligen blivit dags för säsongspremiär i Branäs. När anläggningen slår upp portarna är över 20 backar snöfyllda och redo för åkning.

– Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen sparka igång säsongen. Att vi dessutom kommer att kunna göra det med rekordmånga backar från start gör det såklart ännu roligare, säger Christoffer Lilja, platschef i Branäs.

Både antalet nedfarter och bokningsläget inför helgen tyder på en riktig succéöppning för skidanläggningen i norra Värmland. Förutom välfyllda backar kan gästerna också se fram emot två nyheter – sittliften Sjöexpressen, den blå backen Långsvängen. Totalt har Branäsgruppen investerat 61 miljoner kronor i Branäs inför säsongen 2019/20.

– Målet var att ha nyheterna redo till premiären och det har vi lyckats med. Långsvängen tror jag kommer bli ett uppskattat tillskott, då det gör det enklare för familjer med olika nivå på sin skidåkning att mötas efter varje åk och ta gondolen tillsammans mot toppen.

Branäs har under många år varit en av Sveriges största skidanläggningar och bland annat vunnit första pris i Stora Barnsemesterpriset hela tolv gånger. Därför kan man nog räkna med många barnfamiljer i backen under helgen. Branäs har öppet hela helgen, 09.00-19.00 på både fredag och lördag och 09.00-15.00 på söndag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum