Länstrafiken Örebro

Resenärer hänvisas till bussarnas bakdörrar

Dela

Från och med fredag den 17 april kommer det inte att vara möjligt att stiga på via de främre dörrarna på Länstrafikens bussar. Resenären hänvisas därmed till de bakre dörrarna. Detta innebär också att det inte går att köpa biljett ombord.

De nya rutinerna för hur resenärer ska stiga ombord på Länstrafikens bussar gäller tills vidare, från och med imorgon 17 april. I samband med låsningen av de främre dörrarna spärras även bussens främre del av. Vi stänger framdörrarna för att tillmötesgå Arbetsmiljöverkets beslut gällande förarnas arbetsmiljö.

Förköp din biljett

Det kommer inte, så länge de tillfälliga rutinerna gäller, vara möjligt att köpa biljetter av föraren. Resenärer måste fortfarande ha ett giltigt färdbevis när vid resa med Länstrafiken. Färdbeviset behöver inte visas för föraren men ska kunna uppvisas vid en biljettkontroll. Resenärer hänvisas till att köpa biljett i Länstrafikens app, hos Länstrafikens kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud.

Håll avstånd

För att minska smittspridningen är det viktigt att resenärer håller avstånd i samband med resa. Detta gäller både vid busshållplatser, under färd och vid på- och avstigning. Nu när det blir färre dörrar att ta sig in och ut på bussen är det också viktigt att låta avstigande gå av först innan de som ska med bussen går på. Länstrafiken uppmanar också resenärer, om det är möjligt, att undvika att resa i rusningstid samt undvika onödiga resor.

Kontakter

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro börjar gälla från 14 april3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Länstrafiken tidigarelägger sommartidtabellen för stadsbussarna i Örebro. Den nya tidtabellen börjar gälla 14 april. Tidigareläggningen från juni till april sker med anledning av att Länstrafiken vill skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken, utifrån ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna. Sommartidtabellen för 2020 medför inga större förändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men antalet avgångar reduceras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum