Film i Väst

RIKET ÄR TILLBAKA

Dela

Den legendariska tv-serien från 90-talet om det onda och goda där Danmarks Rikshospital står i centrum får nu en fortsättning! Lars von Trier dyker för sista gången ner i Rikets många olösta historier och det utlovas både kusligheter och humor.

– Det känns oerhört roligt att vara med och samproducera tredje och sista säsongen av Riket, denna kultserie och ett stycke tv-historia, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Vad som händer i den slutliga uppgörelsen mellan gott och ont är fortfarande hemligt, men säkert är att den gamla striden mellan svenskarna och danskarna fortfarande pågår och att det ännu vilar en förbannelse över det gamla sjukhuset. Så var beredd på att ta det goda med det onda under den tredje och sista säsongen av Riket som får titeln RIKET EXODUS.

Lars von Trier regisserar och har liksom tidigare säsonger skrivit manus tillsammans med Niels Vørsel.

Det är ännu inte offentligt vilka skådespelare som medverkar i RIKET EXODUS men det kommer att vara en mix av välkända karaktärer från tidigare säsonger och helt nya karaktärer.

Riket I och II producerades 1994 och 1997 och var en banbrytande tv-serie som rönte stor uppmärksamhet och prisades i både Danmark och Sverige men också i resten av världen. I samband med att RIKET EXODUS produceras har de två tidigare säsongerna genomgått en omfattande restaurering.

RIKET EXODUS produceras av Zentropa Entertainment (Louise Vesth) i samarbete med Viaplay och DR i samproduktion med Film i Väst, Zentropa Sweden och Ginger Pictures och med stöd av Nordisk Film & TV fond, BNP Paribas Fortis Film Finance och Creative Europe Media Programme of the European Union.

RIKET EXODUS får premiär 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Ny LasseMaja-film till Västra Götaland18.12.2020 10:00:00 CETPressmeddelande

LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta heter den nya filmen om detektiverna Lasse och Maja. Inspelningen startar våren 2021 och premiären planeras till sportlovet 2022. Filmdebuterande Tina Mackic (Sommarskuggan) står för regi och i rollerna som Lasse och Maja återser vi Nils Kendle och Polly Stjärne som spelade i senaste publiksuccén LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet. SF Studios producerar i samproduktion med Film i Väst.

Storslam för Film i Västs samproduktion Druk av Thomas Vinterberg vid European Film Awards12.12.2020 22:30:47 CETPressmeddelande

Vid lördagens direktsända digitala upplaga av European Film Awards vann Thomas Vinterbergs film Druk/Another Round inte mindre är fyra priser: Europas bästa film, European Film, regipriset European Director, manuspriset European Screen Writer tillsammans med Tobias Lindholm. Dessutom vann Mads Mikkelsen pris som bästa manliga skådespelare, European Actor. Filmen är också en av tre filmer som är uttagen till omröstning om the European Parliament LUX FILM PRIZE. Druk är inspelad i Västra Götaland och samproducerad med Film i Väst och Zentropa Entertainments3 samt Zentropa Sweden.

Five 4 Fiction: Nytt talangprogram för långfilmsdebuterande regissörer4.12.2020 11:23:35 CETPressmeddelande

Som en del av ett ökat fokus på talangutveckling initierar nu Film i Väst tillsammans med Förvaltningen för Kulturutveckling i Västra Götalandsregionen ett nytt talangprogram för erfarna regissörer att utveckla sin långfilmsdebut inom fiktion. Programmet heter Five 4 Fiction och ska pågå mellan 2021 och 2022, där fem regissörer väljs ut för att genom workshops och arbete med mentorer stärka sina kreativa processer och öka kontakten med filmbranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum