Familjebostäder

Rinkeby får efterlängtad tvättstuga och nya grannar på stråket

Dela

Den 6 juli öppnar Familjebostäder sin nya tvättstuga i Rinkeby och under våren har nya lokalhyresgäster som Mandareen Bageri och The Global Village flyttat in på Rinkebystråket.

Det var i slutet av augusti 2019 som stortvättstugan i Rinkeby på Degerbygränd 2 brann ner tillsammans med hela den omgivande fastigheten. Tre veckor senare ställdes tre tillfälliga tvättbodar upp och en ny permanent mindre tvättstuga öppnades på adress Svennebygränd 9.

Nu öppnar Rinkebys nya stora tvättstuga på Rinkebystråket 117. Här finns 14 grupper med moderna energisnåla maskiner fördelat på två våningsplan, trygghetskameror och en digital anslagstavla. Varje grupp har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det innebär att 14 hyresgäster kan tvätta samtidigt och det finns även två grovtvätt-grupper att boka.

Smygöppnar för bokningar
Måndagen den 6 juli kan de första hyresgästerna börja tvätta, men redan den 2 och 3 juli öppnar Familjebostäder för bokningar.

– Vi smygöppnar redan den 2 och 3 juli och då finns delar av förvaltningen på plats för att visa runt och hjälpa till med bokningar, säger Ida Ländin, enhetschef ombyggnationsenheten på Familjebostäder.

De tillfälliga tvättbodarna som använts i väntan på den nya tvättstugan kommer att tas bort, men håller öppet till 12 juli. Under öppningsveckan 6-10 juli kommer även personal från Electrolux att vara på plats för demonstration av de nya maskinerna.

– Det känns extra roligt att återigen kunna erbjuda våra hyresgäster den efterlängtade grovtvätten och dessutom helt nya, moderna och energisnåla tvättmaskiner, menar Ida Ländin.


Fler hyresgäster till Rinkebystråket

Under våren har en del förändringar skett på Rinkebystråket. Några hyresgäster har på egen begäran fått flytta närmare centrum, till bättre anpassade lokaler. I april flyttade även Mandareen Bageri & Konditori in i renoverade lokaler på Rinkebystråket, längst ner mot Stavbygränd. Företaget har tidigare haft verksamheter i Kista och Skärholmen.

Stiftelsen The Global Village öppnade i mars ett lokalt kontor på Rinkebystråket. Även om Järvaveckan som så mycket annat behövt ställas in i år, så känner verksamheten sig positiv till att stanna i Rinkeby och förlänger nu sitt avtal med Familjebostäder året ut.

Nyckelord

Kontakter

Thomas Bergström (1-5 juli)
Kommunikatör
070-737 20 67

Helena Jergander (6-13 juli)
Kommunikatör
070-737 20 79

Bilder

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum