Stockholms stad

Risvasar i Årstaviken 13 januari

Dela

För sjätte gången sätts julgranar ut för att bli yngelplatser för fiskbestånden i Stockholm och miljö- och klimatborgarråd Katarina Luhr premiärkastar den första granen klockan 07.30 den 13 januari på tjugondag Knut. Det är Stockholms stad som tillsammans med SportFiskarna, Strömma och Smålandsgran som i år står bakom arrangemanget.

När staden växer har också fiskens naturliga yngelplatser försvunnit. För att hjälpa fiskebestånden så sänker vi ned buntar av återvunna julgranar på botten, så att nya uppväxtmiljöer kan skapas. Risvasarna byggs på plats och vi går sedan ut med Strömmabåt för att sänka ned granarna i vattnen kring Årsta holmar i Årstaviken. Tre till fem granar knyts ihop och sänks till cirka tre meters djup för att inte störa båttrafik. En tidigare uppföljning från Riddarfjärden visade att både rom och yngel trivdes vid de utplacerade granarna.

Journalister är välkomna att delta.

Tid: 07:00 den 13 januari.

Plats: Sjövikstorget, Liljeholmskajen

Kontakter

Cindy Falquet, Borgarrådssekreterare, 08-508 291 54, cindy.falquet@stockholm.se
Johan Pontén, Kommunikatör miljöförvaltningen, 08-508 288 98, johan.ponten@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum