Aleris

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs läggs ned

Dela

Aleris har beslutat att säga upp Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs (RKS) avtal med Region Stockholm inom vårdval ryggkirurgi. Det innebär att RKS avvecklas och att verksamheten stänger helt i januari 2021. Bakgrunden är en ansträngd ekonomi och tuff konkurrens om patienterna.

Ryggkirurgiska Kliniken har funnits sedan 1987 och har länge varit en betydande aktör inom avancerad ryggkirurgi. Under 2019 genomfördes uppemot 800 operationer samt kring 4 500 mottagningsbesök i verksamheten.  Läs mer och kontakta oss här.  

- Beslutet att säga upp avtalet inom vårdval ryggkirurgi och avveckla verksamheten har varit både tufft och svårt eftersom det påverkar såväl medarbetare som patienter och anhöriga. Jag beklagar verkligen att vi inte har möjlighet att driva den här fina och uppskattade verksamheten vidare, säger Sandra Schönbeck, vd på Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs, och fortsätter:

- Trots ansträngningar med kostnadsbesparingar, dialog med beställare och marknadsföringsinsatser har verksamheten inte lyckats bära sig och vi har nu inget annat val. Verksamheten har visat röda siffror i flera år och prognoserna ser tyvärr inte bättre ut.

Samtidigt som avtalet med Region Stockholm sägs upp, planerar RKS för ökad samverkan med Aleris specialistvårdsverksamhet på Nacka Sjukhus, där det utförs både ryggkirurgi och annan ortopedi.

Avtalet med Region Stockholm inom vårdval ryggkirurgi har en uppsägningstid på sex månader och RKS planerar att operera till och med den 31 oktober och därefter ha mottagning för uppföljning och återbesök december ut.

Om Ryggkirurgiska Kliniken i Strängnäs

Ryggkirurgiska kliniken i Strängnäs, RKS, är en specialistklinik med 45 anställda som bedriver ryggkirurgisk verksamhet med användande av modern och beprövad teknik. RKS, som har mer än 30 års erfarenhet av kvalificerad ryggkirurgi, använder uteslutande mikrokirurgisk operationsteknik och arbetar med patienter som har både akuta och kroniska rygg- och nackbesvär. Verksamheten har vårdavtal med Region Stockholm och behandlar huvudsakligen patienter från Region Stockholm och Region Sörmland men har även en betydande del patienter från övriga landet. RKS ingick i Aleris köp av Proliva och ingår sedan 1 april i år i Aleriskoncernen.

 

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum