Region Örebro län

Så ser vaccinplaneringen ut inför vecka tolv

Dela

Under vecka tolv kommer Region Örebro län att vaccinera med 4500 doser. På grund av att Astra Zenecas vaccin fortsatt är pausat innebär det något färre doser än tidigare veckor.

Vaccinet fördelas på både första och andra dosen och delas ut genom vaccinationsmottagningarna och kommunerna i länet.

Det är fortfarande personer som är 80 år och äldre, samt några prioriterade grupper, som vaccinet ges till. Det innebär att andra inte ska försöka boka tid för vaccination. Nästa grupp kommer inte att börja vaccineras förrän merparten av de som är 80 år och äldre är färdigvaccinerade.

Astra Zenecas vaccin är fortsatt pausat i Sverige i avvaktan på Folkhälsomyndighetens och Läkemedelsverkets utredning. Antalet doser kan dock bli fler under nästa vecka om det blir grönt ljus att fortsätta vaccinera med Astra Zenecas vaccin.

- Det här är en preliminär prognos. Om vi får positivt besked från Astra Zeneca så blir det fler doser och i så fall kan det bli i slutet av nästa vecka, säger Anna Thörn, farmaceut på Läkemedelscentrum i Region Örebro län.

Över 33 000 vaccinerade i länet

I Örebro län har 33 633 personer fått sin första dos vaccin och 13 358 personer den andra. Det innebär 13,73 respektive 5,45 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Kontakt
Stellan Johansson, projektledare Covid-vaccinering, Region Örebro län, 073-760 34 03.

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum