Samtrans Omsorgsresor

Samtrans får i uppdrag att vaccinera mot covid-19 i Östergötland

Dela

Med start den 8 juni kommer Samtrans att stötta vårdcentraler i Region Östergötland med vaccination mot covid-19, i mobila vaccinationsenheter. Över 11 000 doser beräknas ges i fas fyra, under sommarmånaderna.

Mobil vaccinationsenhet i Östergötland.
Mobil vaccinationsenhet i Östergötland.

För att öka och underlätta tillgängligheten för vaccination mot covid-19 är vaccinationsenheterna mobila och ska alternera mellan olika orter. Fordonen har anpassats för att vaccineringen ska ske på ett säkert och effektivt sätt.

- Vi är glada över att vi kan bidra med en trygg och tillgänglig vaccination till invånarna i Östergötland. Vårt uppdrag är att finnas till som en förlängd arm till vårdcentralerna och att stötta där behovet finns, säger Samtrans vd Tomas Hansson.

Samtrans har sedan december i fjol bistått regionen med assisterad provtagning av covid-19. Hittills har cirka 180 000 provtagningar genomförts av Samtrans i Östergötland. Idag bemannar och driver Samtrans över 300 mobila provtagningsstationer i hela landet.

- Efter ett års arbete med provtagning av covid-19 har vi byggt upp en stark organisation med kompetens och kapacitet för såväl provtagning som vaccinationsuppdrag. Vi är stolta över att kunna vara med och lösa den logistikutmaningen som vaccinering innebär, avslutar Tomas Hansson, vd på Samtrans.

Vaccinationsenheterna kommer alternera mellan orterna: Boxholm, Kisa, Valdemarsvik, Vikbolandet, Åtvidaberg, Ödeshög, Österbymo. Information om öppettider och tidsbokning kommer att ges fortlöpande.

Nyckelord

Kontakter

Eric Steijer
Marknadschef
0708704092
eric.steijerr@samtrans.se

Bilder

Mobil vaccinationsenhet i Östergötland.
Mobil vaccinationsenhet i Östergötland.
Ladda ned bild

Om

Samtrans Omsorgsresor
Samtrans Omsorgsresor
Korta gatan 7, Box 6006
17106 Solna

08-52250000http://www.samtrans.se

Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och regioner. Genom varumärkena Göteborgs Buss och Telepass finns Samtrans representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. På så sätt bidrar Samtrans varje dag till ett inkluderande samhälle, där fler människor ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor.

 

Följ Samtrans Omsorgsresor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samtrans Omsorgsresor

Förlängt uppdrag rörande storskalig testning av covid-199.11.2021 15:10:37 CET | Pressmeddelande

Nu står det klart att Infosolutions i samarbete med Samtrans Omsorgsresor får fortsatt förtroende av Folkhälsomyndigheten att bistå samhället med nationell storskalig testning av covid-19. Syftet är att även fortsättningsvis kunna erbjuda regionerna testkapacitet för påvisande av covid-19. Det förlängda uppdraget sträcker sig fram till 31 mars 2022, med möjlighet till ytterligare förlängning.

Ny undersökning lyfter kvalitetsbrister inom svensk färdtjänst20.9.2021 09:36:57 CEST | Pressmeddelande

En nationell undersökning som har genomförts av Demoskop på uppdrag av Samtrans omsorgsresor visar att många upplever väsentliga förbättringsmöjligheter inom den särskilda kollektivtrafiken i Sverige. Så många som 11 procent av den vuxna befolkningen i Sverige nyttjar själv eller har någon närstående som nyttjar en behovsanpassad transporttjänst. Endast hälften av de tillfrågade upplever att resandet fungerar bra medan knappt 2 av 10 tycker att resorna fungerar mycket eller ganska dåligt.

Nobina med dotterbolaget Samtrans förvärvar Telepass och blir ledande i Sverige inom omsorgsresor6.5.2021 08:43:26 CEST | Pressmeddelande

Nobina AB förvärvar Telepass AB, den marknadsledande aktören inom omsorgsresor i södra Sverige. Med förvärvet så blir Nobina genom dotterbolaget Samtrans, ledande i Sverige inom omsorgsresor. Både genom sin geografiska spridning, storlek och fokus på kvalitet inom omsorgstrafiken. Samtidigt innebär förvärvet en möjlighet att med gemensamma resurser kunna fortsätta bredda och växa erbjudandet, tjänsterna och erbjudandet i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum