Stockholms stad

Säsongsavslutning med Skolpodden i Stockholm

Dela

Lagom till midsommar presenterar Skolpodden i Stockholm ett nytt avsnitt. I säsongsavslutningen hörs flera kända röster berätta om sin skoltid. Journalisten Ola Wenström, skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist, skolministern Lina Axelsson Kihlblom och popstjärnan Lova Sönnerbo delar med sig av sina upplevelser.

Skolpodden i Stockholm, illustration.
Skolpodden i Stockholm, illustration.

I Skolpoddens säsongsavslutning hörs både nytt och gammalt från säsongens tre avsnitt. Sportjournalisten Ola Wenström medverkar i podden för första gången. Lyssnarna kan även höra popstjärnan Lova och politikerna Isabel Smedberg-Palmqvist och Lina Axelsson Kihlblom som medverkat i vårens tidigare avsnitt. Dessutom pratar poddens lärarpanel Anna Bergqvist, Fredrik Bring och Anna Rydberg om hur det var att vara ny som lärare, kex som muta och att undervisa i ämnen man inte behärskar.

Poddvärd är Björn Fridlund på Mariehällsskolan. Han har tidigare gjort Wylpodden och även arbetat på Radio Stockholm.

Lyssna på säsongsavslutningen här

Bakgrund 

"Skolpodden i Stockholm" bygger vidare på utbildningsförvaltningen och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. 

Avsnitt 1: Allt börjar med skolan 

Avsnitt 2: Rörelse, betyg och skolministern  

Avsnitt 3: Nyanlända elever, panelen och Lova

På webbplatsen Pedagog Stockholm finns mer information om Skolpodden i Stockholm.  

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Skolpodden i Stockholm, illustration.
Skolpodden i Stockholm, illustration.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum