Teknikföretagen

Seminarium 10 mars: Industrin skapar jobb men Stockholm sticker ut

Dela

Industrin är en av de viktigaste ekonomiska drivkrafterna i Sverige, men det syns inte i Stockholm där tjänsteproduktionen är betydligt större. Stockholms län påverkas ändå i hög grad av export-marknadernas efterfrågan, då en stor del av dess tjänsteproduktion har nära koppling till exportindustrin och kunder på exportmarknaden. Det visar en ny rapport från Teknikföretagen som presenteras den 10 mars 2020.


Under 2019 och 2020 har Teknikföretagen kartlagt en rad län runt om i Sverige, för att belysa hur viktiga industriföretag och deras leverantörer är för att skapa sysselsättning och skatteintäkter i Sverige. Efterfrågan på varor och tjänster från industriföretagen skapar också jobb hos underleverantörer, plus ger skatteintäkter som bidrar till att finansiera offentliga insatser inom exempelvis vård, skola och omsorg. Den 10 mars presenterar Teknikföretagen rapporten "Industrins betydelse och villkor i Stockholms län".

Plats: Teknikföretagen, Storgatan 5, Stockholm

Tid: 10 mars 2020, kl. 09.00-10.00, frukost serveras från 08.30.

Varmt välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Teknikföretagen
Teknikföretagen
Storgatan 5
114 85 Stockholm

http://www.teknikforetagen.se

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum