Järfälla Kommun

Serneke får markanvisning i Järfälla för multisport-anläggning med skidspår, skola, kontor och bostäder

Dela

Järfälla skriver avtal om markanvisning med Serneke som bygger sju kvarter i nya Veddesta. Området ska innehålla skola, kontor, hotell, handel, bostäder och multisportanläggning med bland annat skidspår i inomhusmiljö. Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

Visionsbild: Okidoki Arkitekter AB
Visionsbild: Okidoki Arkitekter AB

– Jag är glad att Serneke vill vara med och utveckla Järfälla med stadsmässighet och livskvalitet i ett av kommunens mest attraktiva lägen. Utöver nya bostäder och kommersiella lokaler tillförs något så unikt som en skidanläggning inomhus vilket kommer att bli en destination för besökare från hela Stockholmsregionen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Markanvisningsavtalet omfattar del av fastigheterna Veddesta 2:1, Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 i Veddesta/Barkarbystaden och innebär att Serneke under tre år får ensamrätt att förhandla med Järfälla kommun om överlåtelse och exploatering av området. Järfälla och Serneke tar gemensamt fram en detaljplan för området. Den totala ytan för projektet omfattar 
90 000 – 150 000 kvm ljus BTA.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun utveckla en ny stadsdel som inte bara tillför välbehövliga bostäder, men också andra inslag som skapar en bra livsmiljö för människor. Vi vill utveckla en stadsmiljö där det, i kombination med bostäder, finns inslag som skapar aktivitet, trygghet, mötesplatser och andra förutsättningar för att människor ska må bra. Där kan idrotten spela en viktig roll, liksom kultur, skola och olika näringsverksamheter, säger Ola Serneke, VD på Serneke.

Beslutet om markanvisningsavtal med Serneke och beslut att upprätta förslag till detaljplan för del av fastigheterna Veddesta 2:1, Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 29 maj.

Om Veddesta och Barkarbystaden
Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana från Akalla till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV. I Veddesta pågår detaljplanearbete för Veddesta I och Veddesta II.

Mer information
Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör Järfälla, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande Järfälla, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92
Johan Live, pressansvarig Serneke, johan.live@serneke.se, 076- 868 11 37

Nyckelord

Bilder

Visionsbild: Okidoki Arkitekter AB
Visionsbild: Okidoki Arkitekter AB
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum