SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL Pride Week vinner pris i QX Gaygala

Dela

Den första HBTQ-satsningen inom svensk hockey hade premiär under fjolårets säsong då SHL och Sportbladet banade väg för en öppnare ishockey genom SHL Pride Week. Nu prisas satsningen med en vinst på årets QX Gaygala i kategorin ”keep up the good work”.

SHL, med de 14 klubbarna, och Sportbladet startade en gemensam satsning med målet att belysa viktiga HBTQ-frågor och visa att alla, oavsett vem man är eller vem man älskar, har en plats inom hockeyn och SHL. SHL Pride Week gick av stapeln i februari 2020 och kulminerade med Pride-omgången den 15 februari där samtliga spelare och arenor färgades med Pride-färger och budskap. Varje lag samt domarteamet hade även Pride-ambassadörer som tog del av utbildningar och diskussioner.

I årets QX Gaygala, som på grund av pandemin fått ändra form, uppmärksammas SHL och Sportbladets HBTQ-satsning. QX-läsare röstade nämligen fram SHL Pride Week som vinnaren i kategorin ”keep up the good work”.

- Vi är väldigt stolta och glada över det mottagandet SHL Pride Week 2020 fick och det arbete vi gjort tillsammans med klubbarna, publik och Sportbladet. Det visar på kraften vi har att tillsammans förändra och lyfta viktiga frågor. Att dessutom vinna QX-läsarnas pris i kategorin ”keep up the good work” är en fantastisk ära! Pandemin och det faktum att vi spelat säsongen utan publik påverkade säsongens planer men vi kommer fortsätta vårt arbeta för inkludering inom idrotten och hockeyn framöver, säger Johanna Hemming, chef varumärke, kommersiella rättigheter och kommunikation på SHL.

- Det är en enorm ära för Sportbladet att få ta emot priset ”keep up the good work”, och just att det är QX läsare som röstat fram oss till vinnare är extra starkt och roligt, säger Katarina Koritz, Affärschef på Sportbladet.

- Inkludering är allas ansvar men att tillsammans med SHL och flera hockeystjärnor vara förebilder och ta ställning för att fler ska våga vara sig själva, inte minst för unga, är inspirerande, fortsätter Koritz.

QX presenterade samtliga vinnare i årets QX-gala under söndagskvällen.

- SHL Pride Week är verkligen ett fantastiskt initiativ och oerhört viktigt. Jag både hoppas och tror att SHL Pride Week kan få unga hbtq-personer som spelar hockey att känna sig mer välkomna och inkluderade i en idrott som idag uppfattas som både konservativ och heteronormativ, så stort grattis, säger Anders Öhrman, chefredaktör QX och ansvarig för QX-galan.

Christopher Mastomäki, Örebro Hockey, var en av ambassadörerna under SHL Pride Week och gläds även han över utmärkelsen och det arbetet som gjordes.

- Det är såklart jättekul att det jobb som vi alla gjorde förra året med Prideveckan uppmärksammas. Väldigt roligt och ett erkännande på att vi gjorde något bra. Det vi gjorde var att uppmärksamma att ishockey är för alla och nu när vi fått pris för det kanske det uppmärksammas ännu mer. Det visar att den där veckan behövdes och att den var viktig för vår sport, säger Christopher Mastomäki.

Mer info om vinnarna på QX Gaygala 2021 hittar ni på QX.se

Kontakter

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2020/2021 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum