PR Direkt

Ska du köpa våffeljärn?

Dela

Ett gott våffeljärn är ett måste i varje hem.

Den underbara doften som sprider sig när man gör våfflor är fantastisk och har du inte ett bra våffeljärn så kanske du går miste om fina våfflor och får istället pilla bort resterna med en gaffel eller liknande. Våfflor bränner lätt fast om man inte har rätt våffeljärn. Vi äter mycket våfflor i Sverige och särskilt i mars, och det är faktiskt tack vare ett talfel.

Det finns en lång historia i Sverige av att äta våfflor och det rapporteras från olika nyhetsbyråer som TT varje år om hur många våfflor vi äter i Sverige på våffeldagen som infaller den 25 mars. Egentligen så heter dagen Marie bebådelsedag och det är märkligt hur det har kunnat bli till våffeldagen. Det är faktiskt så att det är ett talfel som ligger bakom att vi äter särskilt mycket våfflor den dagen. Maria bebådelsedag kallas även vårfrudagen i vissa kretsar och det har blivit till att folk trodde att den hette våffeldagen. Vi svenskar älskar att fira mat och bakelser och därför var vi inte sena med att hoppa på tåget att ha en dedikerad våffeldag där vi får frossa i dessa läckerheter extra mycket. Utöver våfflor har vi ju som bekant också kanelbullens dag och i Småland firas "Fössta tossdan i mass" och då ska det ätas prinsesstårta. Det är lokalt eftersom smålänningar har ett speciellt sätt att uttala R och därför har den först torsdagen i mars kommit att bli denna tårtfest. Ännu ett talfel alltså som har gett upphov till att vi äter bakelser. Nu kanske vissa har invändningar på att småländska inte är ett talfel och det kan de absolut ha rätt i. Så ligger det till i alla fall.

Våfflor är perfekt mat eftersom de både är fika och kan fungera som en lättare lunch eller middag. Det går dessutom att variera det man har på dem, beroende på situation. Vill man ha dem som mat kanske man väljer att lägga på banan, sylt och ost. Är det våfflor för fika så är det dock bara fantasin som sätter stopp och då går det att lägga till smarrigheter som sylt, glass, grädde och choklad av alla de slag. Det går även att ha våfflor som förrätt till en flerrättersmiddag och då går det att lägga på lite Smetana, rödlök, dill och citron och så har ni en bra start på kvällen.

Något som har blivit extra populärt som dessert är den som kallas belgisk våffla. Det är en tjockare våffla och den har behov av ett annat järn. Vanligtvis så avnjuts denna våffla med choklad, glass och grädde och det räcker gott och väl med en då de är signifikant större än vanliga våfflor. Det finns ställen, i alla fall i våra storstäder, som enbart säljer belgiska våfflor och som är välbesökta. Tillsammans med en god kopp kaffe så är det en lyxig fika som även mättar en del. Vi ska vara glada över att vi har en tradition att äta våfflor.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

Laddningsbox.se - kunskapsportalen som hjälper konsumenter att hitta rätt elbilsladdare18.8.2021 14:53:39 CEST | Pressmeddelande

Den nya elbilstrenden växer sig allt starkare efter att allt fler konsumenter satsar på ett mer klimatvänligt liv. Samtidigt som fler elbilar säljs går också försäljningen av laddboxar nu upp till rekordhöjder. Men att som konsument hitta rätt i djungeln av laddboxar är fortfarande svårt. Antalet installationsföretag och laddenheter på marknaden blir allt fler och att som konsument hitta rätt typ av laddbox blir allt mer krångligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum