Ticket

Skolstart och sedvanlig prispress - fyndläge för utlandsresor

Dela

I samband med att skolorna runt om i landet startar höstterminen på måndag, minskar efterfrågan på utlandsresor – med pressade priser som följd. För de som inte behöver förhålla sig till skolloven, och fortfarande har semesterdagar kvar, finns goda fyndlägen under kommande veckor.

- De personer som har möjlighet att ta ut semester när många andra går tillbaka till jobbet kan spara tusenlappar på en utlandsresa, när skolorna startar och efterfrågan på resor är lägre, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Lyckades du inte tajma in sommarens varma dagar under semestern, utan istället fick 15 grader och spöregn? För den som vill kompensera med lite sol och värme, eller är sugen på ett miljöombyte och spännande upplevelser, går det att fynda en vecka med sol och värme runt medelhavet för runt 2 000 kr.

Temperaturerna kring Medelhavet är under slutet av augusti och september mer behagliga än den extrema hettan vissa resmål har upplevt under högsommarveckorna. Under sensommaren är dessutom vattnet perfekt uppvärmt och de vackra stränder har färre turister som slåss om solstolarna.

- Sensommaren är en favoritårstid att besöka Medelhavet. Temperaturerna är betydligt behagligare vilket gör utflykter till mysiga byar eller andra spännande upplevelser så mycket härligare, men vattnet är fortfarande varmt för långa bad, säger Katarina Daniels.

Billigast just nu är turkiska Alanya och Kreta, en av de klassiska grekiska öarna, dit man kan resa för under 2 000 kr per person med flyg och boende i en vecka. Fyndläget gäller dock resor till i stort sett hela Medelhavet samt Kanarieöarna. Det bästa priset sett till hela resan gäller, precis som i fjol, främst östra Medelhavet med resmål som den grekiska övärlden och Turkiet, där prisbilden på resmålen ofta är fördelaktig.

Storstadsresor inom Europa har varit efterfrågat under sommaren, och även resenärer som hellre reser till en stad istället för strand gynnas av pressade priser. Framför allt finns ett stort utbud av kortare resor till Östeuropas vackra städer – allra mest har priset på kortresor till Prag, Krakow, Warszawa och de baltiska huvudstäderna sjunkit de senaste veckorna.

Prisexempel charter:

Datum      Reslängd       Avreseort       Resmål                       Arrangör     Pris               

17/8          1 vecka         Göteborg        Makarska rivieran      Apollo         1 998 kr

21/8          1 vecka         Köpenhamn    Sardinien                   TUI             2 498 kr

21/8          1 vecka         Karlstad          Rhodos                      Ving            2 100 kr

24/8          8 dagar         Norrköping      Kreta                        TUI           1 848 kr        

24/8          1 vecka         Stockholm       Makarska rivieran      Apollo        2 198 kr

26/8          1 vecka         Köpenhamn    Korfu                          Apollo        2 438 kr

28/8          1 vecka         Växjö               Alanya                       TUI           1 718 kr        

28/8          1 vecka         Stockholm       Gran Canaria            TUI             2 343 kr

31/8          1 vecka         Göteborg         Kefalonia                   Airtours      2 599 kr

28/9          1 vecka         Stockholm       Sunny Beach             Ticket         2 358 kr

Källa: Frånpris per person i del av dubbelrum hämtat från www.ticket.se den 14 augusti 2019.

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum