BranäsgruppenBranäsgruppen

Snökanonerna är igång i Kungsberget

Dela

I morse kom minusgraderna till Kungsberget och snökanonerna startades för första gången inför den här säsongen.

Sedan den 15 oktober har snöläggarna i Kungsberget stått redo och nu har tiden alltså äntligen kommit. Idag producerades den första snön som tillsammans med den sparade snön från föregående säsong ska säkra en tidig öppning den 30 november.

– Att sätta igång snökanonerna för första gången är lika roligt varje år. Det är då man börjar känna att säsongen verkligen närmar sig, säger Martina Svensson, platschef i Kungsberget.

Den producerade snön tillverkas av vatten som hämtas från närliggande vattendrag. När den sedan smälter rinner allt tillbaka i samma vattendrag, vilket innebär att inget vatten förbrukas. All energi som används kommer från förnybara och fossilfria källor.

Säsongskorten släppta

Den första snön brukar också innebära att fler glada skidåkare blickar fram mot säsongen. Kungsberget släppte säsongskorten för några veckor sedan och börjar nu märka resultat.

– Vi har alltid sålt många säsongskort och det är ingen skillnad i år. Nu när det börjar växa fram snö så märks det att fler börjar ladda för att ta på sig pjäxorna, säger Martina Svensson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum