Örnsköldsviks Kommun

Solel och hållbara transporter – gemensamt fokus för kommunernas energi och klimatrådgivare

Dela

Örnsköldsviks kommun deltar i en gemensam satsning där landets kommunala energi- och klimatrådgivare erbjuder privatpersoner, organisationer och företag en fördjupad rådgivning om hållbara transporter och solel. Satsningen ska pågå till hösten 2019.

Intresset för solceller har ökat kraftigt under de senaste åren och med sjunkande priser kan en solcellsanläggning vara en lönsam investering för många. De kommunala energi- och klimatrådgivarna gör därför en gemensam satsning för att hjälpa villaägare, bostadsrättföreningar och företag med fördjupad rådgivning och opartisk information om hur de bäst går till väga för att installera egna solelsanläggningar. Utöver solel fokuserar satsningen även på hållbara transporter.

– Privatpersoner, organisationer och företag i Örnsköldsvik som vill veta mer solelinstallationer är välkomna att vända sig till mig, säger Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare Örnköldsviks kommun.

De kommunala energi- och klimatrådgivarna kommer under den gemensamma satsningen även att ordna seminarier, studiebesök, studiecirklar och ställa ut på mässor.

Under Naturens dag som anordnas 18 augusti vid Hälsans stig runt Höglandssjön kommer Örnsköldsviks energi- och klimatrådgivare att finnas på plats för alla som vill komma och diskutera solenergi eller andra energifrågor.Till hösten finns även planer på att anordna en solcellssafari för de som funderar på att skaffa solceller eller bara är intresserade av tekniken.

Satsningen inom solel och hållbara transporter utförs på uppdrag av Energimyndigheten och pågår fram till hösten 2019. Det här är tredje året som energi- och klimatrådgivarna samarbetar på nationell nivå via projekt med olika inriktningar. Syftet är att öka takten för att nå de energi- och klimatpolitiska målen.

Kontakter

Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare, Örnsköldsviks kommun, 0660-884 25

Morgan Dahlman, Energimyndigheten, 073-660 21 44

Alvar Palm, Nationella projektet om solel,076-502 09 93

Elin Törnwall, Nationella projektet om hållbara transporter, 070-517 63 22

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum