Stockholms stad

Sommarjobbare berättar om psykisk (o)hälsa i livepodcast

Dela

Feriearbetande ungdomar i Hässelby-Vällingby gör under vecka 24-26 ett podcastavsnitt utifrån sina upplevelser av psykisk hälsa. Avsnittet blir ett sätt för ungdomarna att dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser om ämnet. Projektet är en fortsättning i Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltningsarbete med att lyfta ungdomars röster.

Podcast gänget samlat kring mikrofonen. Foto: Fernando Illezca
Podcast gänget samlat kring mikrofonen. Foto: Fernando Illezca

Projektet ger de 15 ungdomarna möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. Deltagarna arbetar med hela processen från manus och planering till produktion och redigering

Sommarjobbarna handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs på uppdrag av Hässelby - Vällingby stadsdelsförvaltning.

Jag lärde mig hur det är att jobba, att vara i den vuxna världen. Det har varit väldigt kul och spännande och jag förstod att det inte så läskig som jag tänkte.” 

- Alexandros, Feriearbetare, Hässelby-Vällingby

Avsnittet kommer att ingå i programmet Unga Berättar podden som hade premiär våren 2019. I varje avsnitt berättar ungdomar från olika samverkansparter om sina erfarenheter kring ett specifikt ämne som mellanförskap, samhällsplacering och kulturutövande. Unga Berättar har handlett feriearbetande ungdomar runt om i staden i olika projekt sedan 2013 vilket förutom filmproduktioner lett till offentlig konst, virtual reality upplevelser och event på festivaler.

Varmt välkomna på pressvisning fredagen den 2 juli kl 12:30. För frågor kring projektet vänligen kontakta Fernando Illezca, 076-825 24 43, fernando.illezca@edu.stockholm.se.

 Om Unga Berättar

Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt och vi utgår alltid från deltagarnas personliga berättelser. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, konst, filmer, podcast, vr, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80

Bilder

Podcast gänget samlat kring mikrofonen. Foto: Fernando Illezca
Podcast gänget samlat kring mikrofonen. Foto: Fernando Illezca
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vasagatan byggs om: Ytterligare tre sträckor klara och nu startar arbetet med nya områden21.10.2021 11:00:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan måndag 25 och tisdag 26 oktober startar nya arbeten på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i flera områden som har byggts sedan i maj och dessa öppnas nu helt för allmänheten. Under byggtiden är det fortsatt påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. Stockholms stads arbete med att bygga om Vasagatan har pågått sedan hösten 2018 och beräknas vara helt klart i september 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum