Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa

Dela

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Bengt Jönsson, chef Vuxenutbildning Stockholm
Bengt Jönsson, chef Vuxenutbildning Stockholm

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla Stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb.

Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner.

På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Sammanlagt samlas 29 utställare som erbjuder ett varierat utbud av komvux- och yrkesutbildningar. Besökare har också möjlighet att få information om studiefinansiering och stödinsatser som språkstöd eller studie- och yrkesvägledning.

På mässan hittar besökaren allt vad den behöver för att kunna ta nästa steg, oavsett hur livet ser ut. Den som vill byta yrke hittar ett brett utbud av yrkesutbildningar, den nyanlända akademikern hittar intensivsvenska, den som tidigare avbrutit studier inom grund- eller gymnasieskola kan ta en första kontakt som leder till slutförda studier.

˗ Mässans innehåll är en återspegling av det breda och kvalitativa utbudet av Stockholms vuxenutbildning, säger Bengt Jönsson, chef för Vuxenutbildning Stockholm. - Stadens egna skolor tillsammans med våra upphandlade utbildningsanordnare kan erbjuda utbildning som anpassas efter individens och arbetsmarknadens behov. Vi visar att vuxenutbildningen är en viktig omställningsfunktion för Stockholm och Stockholmarna,fortsätteer Bengt Jönsson.

Stockholms stads vuxmässa 2018 hålls på Kulturhuset Stadsteatern 25-26 oktober kl. 10-17.

http://www.stockholm.se/vuxmassan

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm inklusive SFI, samordning av och samhällsorientering för nyanlända, samordning av övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Bilder

Bengt Jönsson, chef Vuxenutbildning Stockholm
Bengt Jönsson, chef Vuxenutbildning Stockholm
Ladda ned bild
Vuxmässan 2018
Vuxmässan 2018
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nya arbetssätt och justerad organisation för ett kulturutbud som når fler5.3.2019 12:30:00 CETPressmeddelande

Stockholms kulturförvaltning har i budgeten för 2019 fått ett utvecklat uppdrag med höga ambitioner. Fokus ligger på att nå ut till fler med kulturverksamheten, i synnerhet underrepresenterade grupper. Det nya uppdraget och kulturverksamhetens budgetförutsättningar gör att Kulturförvaltningen nu ser över arbetssätt och organisationsformer i syfte att effektivisera och centralisera verksamheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum