Stockholms stad

Startskott för nya Vasagatan

Dela

Stockholms stad bygger nu om Vasagatan till en mer välkomnande, tryggare och levande stadsgata för att möta dagens och framtidens behov. Idag avfyrades ett startskott för arbetet och visionsbilden av nya Vasagatan avtäcktes.

Bredare trottoarer, fler träd, fler sittplatser och ny belysning samt nya cykelbanor och cykelparkeringar. Det blir resultatet när arbetet är klart. I utvecklingen av Vasagatan ingår även förbättring av cykelbanorna på Norra Bantorget, Östra Järnvägsgatan och Vasaplan. Inför ombyggnaden av Vasagatan har även gång- och cykelpassagen vid Tegelbacken förbättrats. Nya Vasagatan ska vara klar 2021.

Idag gick startskottet för nya Vasagatan och bilder över hur den såväl historiskt som framtidsmässigt viktiga gatan kommer att se ut avtäcktes gemensamt av samarbetspartnerna kring bygget. På plats fanns bland andra stadens trafikdirektör Jonas Eliasson, trafikborgarråd Daniel Helldén, projektets medfinansiärer i Management Vasagatan, City i Samverkan samt byggentreprenören Skanska.

– Vasagatan är en av Stockholms mest trafikerade gator och har haft stor betydelse för staden ända sedan den byggdes för cirka 150 år sedan. Nu skapar vi en välkomnande, tryggare och mer levande stadsgata med människan i centrum och det sker i ett unikt samarbete med flera av fastighetsägarna som delfinansiärer, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad.

– Nya Vasagatan blir en viktig pusselbit i stadens framkomlighetsstrategi och satsningen i city som helhet. Nu byggs gatan om för framtiden och blir trivsammare, trevligare och mer tillgänglig. Bit för bit säkrar vi nu en bättre tillgänglighet för alla som rör sig i city, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Unikt studentfirande för komvuxelever på Södermalm13.6.2019 11:33:57 CESTPressmeddelande

Åsö vuxengymnasium arrangerade sin allra första examensceremoni för komvuxelever under samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Under ceremonin, som är unik i sitt slag, fick komvuxstuderande chansen att fira sin gymnasieexamen med familj och vänner. – Äntligen ett studentfirande för oss som har gått på komvux, säger Zahraa som är en av de komvuxelever som deltog i examensceremonin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum