Stockholms stad

Startskott för nya Vasagatan

Dela

Stockholms stad bygger nu om Vasagatan till en mer välkomnande, tryggare och levande stadsgata för att möta dagens och framtidens behov. Idag avfyrades ett startskott för arbetet och visionsbilden av nya Vasagatan avtäcktes.

Bredare trottoarer, fler träd, fler sittplatser och ny belysning samt nya cykelbanor och cykelparkeringar. Det blir resultatet när arbetet är klart. I utvecklingen av Vasagatan ingår även förbättring av cykelbanorna på Norra Bantorget, Östra Järnvägsgatan och Vasaplan. Inför ombyggnaden av Vasagatan har även gång- och cykelpassagen vid Tegelbacken förbättrats. Nya Vasagatan ska vara klar 2021.

Idag gick startskottet för nya Vasagatan och bilder över hur den såväl historiskt som framtidsmässigt viktiga gatan kommer att se ut avtäcktes gemensamt av samarbetspartnerna kring bygget. På plats fanns bland andra stadens trafikdirektör Jonas Eliasson, trafikborgarråd Daniel Helldén, projektets medfinansiärer i Management Vasagatan, City i Samverkan samt byggentreprenören Skanska.

– Vasagatan är en av Stockholms mest trafikerade gator och har haft stor betydelse för staden ända sedan den byggdes för cirka 150 år sedan. Nu skapar vi en välkomnande, tryggare och mer levande stadsgata med människan i centrum och det sker i ett unikt samarbete med flera av fastighetsägarna som delfinansiärer, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad.

– Nya Vasagatan blir en viktig pusselbit i stadens framkomlighetsstrategi och satsningen i city som helhet. Nu byggs gatan om för framtiden och blir trivsammare, trevligare och mer tillgänglig. Bit för bit säkrar vi nu en bättre tillgänglighet för alla som rör sig i city, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stad får pris i Kina för hållbar stadsutveckling7.9.2018 08:00Pressmeddelande

Den 7 september tilldelas Stockholms stad Euro-China Green & Smart City Awards för innovativ och hållbar stadsutveckling. Det är Stockholms tolv smarta miljötekniklösningar för att minska utsläpp av växthusgaser och skapa nya jobb i EU-projektet GrowSmarter som lyfts fram i motiveringen. GrowSmarters koordinator Gustaf Landahl och projektledare Lisa Enarsson representerar staden vid prisutdelningen i Ningbo, Kina.

Stockholms stad presenterar nya planer för Slakthusområdet tillsammans med Atrium Ljungberg30.8.2018 10:05Pressmeddelande

Stockholms stad har träffat en överenskommelse om ett samarbete med Atrium Ljungberg för utvecklingen av Slakthusområdet. I en avsiktsförklaring ges Atrium Ljungberg möjlighet att förhandla om att få köpa och utveckla delar av Slakthusområdet, ta ansvar för evakueringar av hyresgästerna och utveckla hela eller delar av Stockholms livsmedelscentrum. Arbetet ska ske i enlighet med stadens program för Slakthusområdet och Atrium Ljungbergs vision.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum