Statens medieråd

Statens medieråd lanserar sidor för barn och unga

Dela
I dag, på Barnkonventionens dag, lanserar Statens medieråd en helt ny sektion på sin sajt, direkt adresserad till barn och unga.

På avdelningen ”För barn och unga” kan besökare på sajten i åldrarna runt 10–15 år läsa om vad Statens medieråd arbetar med och som direkt berör dem.

Barn och unga är Statens medieråds slutmålgrupp, och hittills har det mesta av materialet på hemsidan riktat sig till vuxna som arbetar med och finns nära barn – pedagoger, föräldrar, bibliotekarier med flera. Den nya sektionen på hemsidan införs för att de som är direkt berörda, alltså barn och unga, själva ska kunna informera sig om frågor som berör dem.

Materialet på de barnanpassade webbsidorna kan läsas fristående eller användas som komplement till de pedagogiska verktyg som finns på sajten sedan tidigare. Webbsidorna är tillgänglighetsanpassade och kommer inom kort även att teckenspråkstolkas.

De barnanpassade webbsidorna kommer kontinuerligt att fyllas på med material utifrån myndighetens arbete.

Kontakter

Kontakt:
Maria Ripenberg, projektledare och kommunikatör
Tel: 08-665 14 65
E-post: maria.ripenberg@statensmedierad.se

Länkar

Om

Statens medieråd
Statens medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år. 

Följ Statens medieråd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens medieråd

Kan det vara brottsligt att dela bilder på sitt barn?3.4.2022 08:00:43 CEST | Pressmeddelande

Långt ifrån alla föräldrar är medvetna om att de riskerar att begå brott när de lägger ut information som kan vara integritetskränkande för det egna barnet i sociala medier. Det visar en ny rapport framtagen av Statens medieråd och institutet för Juridik och Internet (IJI). Rapporten blixtbelyser barns rättigheter när vårdnadshavare publicerar information om sina barn på internet – så kallad sharenting.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum