Stipendieregn över Högskolan i Halmstads kreativa studenter
Under Högskolan i Halmstads avslutningsvecka fick Högskolans innovativa studenter ta emot en hel drös av stipendier och utmärkelser. Sammanlagt delades stipendier på cirka 700 000 kronor ut.

På Utexpo, som i år fyllde 40 år, uppmärksammades sedvanligt studenter för kreativa insatser. Flera av stipendierna som delades ut vid mässan kommer från Lektor Sten Fåhrés minnesfond, där en del av stipendiesumman går till allmänna ingenjörsstipendier och en del till studenter på Utvecklingsingenjörsprogrammet.
Det största stipendiet, för bästa examensarbete, är på 100 000 kronor. I år tilldelades det Emil Blom och Moa Kauppila för projektet ReResp: Rehabiliteringsredskap för nedsatt lungkapacitet.
Stipendier från samverkande företag och organisationer
Under Utexpo delades även stipendier ut från företag och organisationer som Högskolan samverkar med. Nytt för i år var Getinge Sterilizations stipendier, på sammanlagt 100 000 kronor, som går till examensarbeten inom hälsoinnovation. Pooriya Khorramyar, student på Masterprogram i inbyggda och intelligenta system, fick till exempel ta emot 50 000 kronor för sitt examensarbete Visual Transformers for 3D Medical Images Classification: Use-Case Neurodegenerative Disorders.
Stipendier delades också ut av bland andra Halmstad Energi och Miljö AB, Orange Cyberdefense och HMS Industrial Networks AB.
Till Georgis minne – stipendium till matematikstudenter
Under Högskolans avslutningsvecka delades det även ut stipendier som inte är kopplade till Utexpo. Till Georgis minne är ett stipendium som ges till studenter som bland annat har visat särskilt intresse för matematik och bidragit till ökat intresse för ämnet. I år heter stipendiaterna Johan Olsson och Daniel Paulsson som fick 10 000 kronor var.
Ytterligare stipendier under veckan var Vårdförbundet Hallands stipendium och stipendiet för bästa civilekonomuppsats som delades ut av Martin & Servera.
Nyckelord
Kontakter
Thimmy MårdKommunikatör
Tel:070-812 28 79thimmy.mard@hh.seBilder

Länkar
Om

Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad
035-16 71 00https://www.hh.se/
Det innovationsdrivande lärosätet
Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen.
Följ Högskolan i Halmstad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad
Ny halländsk satsning på kompetensutveckling för yrkesverksamma20.1.2023 09:01:00 CET | Pressmeddelande
ESF-rådet (Europeiska socialfonden) har beviljat Högskolan i Halmstad 13,2 miljoner kronor för ett projekt om kompetensutveckling som riktar sig till cirka 200 deltagare i ett 30-tal halländska företag.
Högskolan i Halmstad fyller 40 år!11.1.2023 15:18:40 CET | Pressmeddelande
I år, 2023, fyller Högskolan i Halmstad 40 år som självständigt lärosäte. På måndag, den 16 januari, går startskottet för 40-årsjubileet med invigningstal av rektor Stephen Hwang, jubileumstårta, lansering av jubileumsfilm, och olika glimtar av vad jubileumsåret kommer att innehålla.
Cristofer Englund blir ny akademichef på Högskolan i Halmstad 14.12.2022 08:06:55 CET | Pressmeddelande
Cristofer Englund blir ny akademichef för Akademin för informationsteknologi. Han kommer närmast från en anställning som enhetschef vid forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) och har en stark koppling till Högskolan i Halmstad sedan tidigare.
Pressinbjudan: Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning6.12.2022 14:14:18 CET | Pressmeddelande
På fredag den 9 december är det dags för Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning. Totalt delas 250 000 kronor ut till studenter på Högskolan i Halmstad.
Tankesmedjan Ideas om "Maktens kvinnor" med Jenny Madestam28.11.2022 12:32:28 CET | Pressinbjudan
Trots att kvinnor i Sverige har haft rösträtt i 100 år, är det bara vid ett fåtal tillfällen som riksdagspartier har letts av kvinnor. I sin intervjubaserade bok "Maktens kvinnor" skildrar Jenny Madestam kvinnors erfarenheter i rollen som partiledare – en position där deras ledarskap och personlighet ofta ifrågasätts.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum