Stockholms stad

Stockholm firar Parkernas dag

Dela

På lördag är det åter dags för Parkernas dag. Parker runt om i staden invigs eller fylls med aktiviteter som guidade vandringar, fika i parkleken, utomhusträning och föreställningar med teater och musik.

Foto: Ulf Lundin, LAND Arkitektur
Foto: Ulf Lundin, LAND Arkitektur

Parkerna är en central del av Stockholms identitet och erbjuder populära mötesplatser för såväl lek och aktiviteter som rekreation. Sen flera år bjuder Stockholms stad in till Parkernas dag i augusti, ett evenemang som firas med händelser i flera av stadens parker.

Parkernas dag den 31 augusti äger rum i många av Stockholms stads stadsdelar och bjuder på roliga och intressanta aktiviteter för både vuxna och barn. Programmet för Parkernas dag ser olika ut i varje stadsdel, men ger på alla platser information och inspiration till framtida besök i stadens grönska. Dagen ger också tillfällen att träffa några av de som jobbar med Stockholms parker samt lära sig mer om stadens satsningar på naturområden och lokala projekt i stadsdelarna.

Prata om träd med stadsträdgårdsmästaren

Ett nytt inslag på Parkernas dag är stadens trädutställning på Odenplan. Här kommer personal från trafikkontoret, bland annat stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac, att finnas på plats klockan 12-14 för att besvara frågor om träden i stadsmiljön.

– Vi vet att stockholmarna verkligen uppskattar sin natur och sin grönska. Varje stadsdel har ju verkligen sina pärlor att lyfta fram med upprustningar och invigningar av parker, säger stadsträdgårdsmästare Elisabeth Rosenquist Saidac.

– Vi märker ett allt större intresse för stadens arbete med träd och blommor. Därför har vi i år satsat på tre utställningar med nya trädsorter som introduceras i Stockholm, säger Elisabeth Rosenquist Saidac.

Aktiviteter i stadsdelarna på Parkernas dag

Tolv av fjorton stadsdelar i Stockholms stad arrangerar aktiviteter på Parkernas dag:

 • Bromma
 • Enskede-Årsta-Vantör
 • Farsta
 • Hägersten-Liljeholmen
 • Hässelby-Vällingby
 • Kungsholmen
 • Norrmalm
 • Skarpnäck
 • Spånga-Tensta
 • Södermalm
 • Älvsjö
 • Östermalm

Stadsdelarnas program för Parkernas dag finns att läsa på: stockholm.se/parkernasdag

Vad: Parkernas dag 2019
När: Lördag den 31 augusti
Var: I flera av stadens parker

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig (vik.)

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Foto: Ulf Lundin, LAND Arkitektur
Foto: Ulf Lundin, LAND Arkitektur
Ladda ned bild
Karta Parkernas dag 2019
Karta Parkernas dag 2019
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum