Stockholms stad

Stockholm gratulerar Milano Cortina till vinter-OS och Paralympics 2026

Dela

Internationella olympiska kommittén har beslutat att tilldela Italien Vinter-OS och Paralympics 2026. Stockholms stad gratulerar Milano Cortina och önskar arrangören lycka till.

Stockholms stad gratulerar Milano Cortina till vinter-OS och Paralympics 2026 och vi gratulerar den italienska OS-kommittén till en framgångsrik och vinnande kandidatur.

Stockholm Åre-kandidaturen hade också en stark och tydlig hållbarhetsprägel och vi är därför stolta över att Stockholm var en av de tilltänkta städerna i den svenska ansökan av vinter-OS och Paralympics.

– Vi ser gärna stora internationella och hållbara evenemang i vår stad. Framtiden får utvisa om det kan bli aktuellt med ett OS och Paralympics i Sverige, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

Kontakter

Patrik Tengwall, evenemangsstrateg stadsledningskontoret 08-508 29 312, patrik.tengwall@stockholm.se

Stadsledningskontoret presstelefon 08-508 29 999

Charlotte Nilsson Finansroteln, Finansborgarrådets Anna König Jerlmyrs pressekreterare 08-508 29 131, charlotte.m.nilsson@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum