Stockholms stad

Stockholms stad bjuder på kunskap och inspiration för miljön

Dela

Den 2-5 juni förvandlas Sergels torg till Gröna plattan. Forskning, kunskaper och praktiska tips om miljö och klimat erbjuds på ett pedagogiskt och spännande sätt. Forskare, experter och många andra intressanta personer möts i ett digert samtalsprogram. I en specialbyggd trädgård lär vi oss om biologisk mångfald och i en cykelhubb går vi loss på allt kring cykling.

I samband med att Stockholm är värdstad för FN-konferensen Stockholm +50 – som uppmärksammar att det är 50 år sedan världssamfundet höll sin allra första miljökonferens just i Stockholm – vill staden erbjuda Gröna plattan.

-Stockholm har kommit långt sedan den första miljökonferensen för 50 år sedan. Luften är renare, vattnet friskare och våra klimatutsläpp lägre. Men vi har mer att göra, och måste göra jobbet tillsammans. Staden, stockholmarna och övriga aktörer. Jag ser fram emot att Gröna plattan kan bli en mötesplats och kanske startskottet på framtidens gröna Stockholm, säger Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd.

Programledare Fritte Fritzon möter inbjudna gäster i 30 olika samtal för att tydliggöra, förklara och ge fördjupningar. Vi får höra forskare från bland annat MIT, KTH och Stockholm Resilience Center vid Stockholms universitet. Experter inom så vitt skilda områden som entreprenörskap, pollinering och jämställdhet ger perspektiv liksom trädgårdsmästare, kockar och en biskop!

Det kommer finnas många möjligheter under dagarna att prata med stadens tjänstepersoner som arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor. Ett specialinriktad workshop-program erbjuds för unga, bland annat kan man prova på biomimikry – ett sätt att efterlikna fiffiga lösningar i naturen. Den som vill kan göra ett studiebesök i Norra Djurgårdsstaden, en stadsdel med många spännande hållbarhetslösningar.

För barnen finns trädgårdspyssel där de kan rulla fröbollar och plantera ett frö. Vattenmannen och Speed hälsar på både på scenen och i trädgården. Kulturskolan Stockholm underhåller.

Program

Programmet finns på Stockholms stads webbplats.

Gröna plattan, program

Kontakt

Elisabeth Ekstrand, pressekreterare Miljö- och klimatroteln

Telefon: 08–508 296 02076–122 96 02

E-post: elisabeth.ekstrand@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum