Stockholms stad

Stockholms stad uppmärksammar årsdagen av den 7 april

Dela

Stockholms stad kommer tillsammans med Regeringen att uppmärksamma årsdagen av terrorattacken den 7 april. Vi manifesterar att Stockholm är och ska vara en öppen och demokratisk stad. Samtidigt hedras offer och anhöriga.

Foto: Petter Hellman
Foto: Petter Hellman

Fredagen den 7 april 2017 drabbades Stockholm och Sverige av ett terrordåd och det är för alltid en dag märkt av sorg. Men det är också dagen då stockholmarna, svenskarna och alla våra vänner visade djup solidaritet och medmänsklighet. För att påminna om vikten av att vi fortsatt ska ha ett öppet samhälle och för att hedra offer och anhöriga, anordnas på årsdagen en minneskonsert.

Minneskonsert

Minneskonserten kommer att hållas i Kungsträdgården med start klockan 14.15 och avslut cirka klockan 15.00. Programmet består av talare och musik.

Minnesgudstjänster

I Adolf Fredriks kyrka uppmärksammas årsdagen bland annat med en minnesgudstjänst för särskilt inbjudna gäster kl. 12.00.

Minnesstunder öppna för allmänheten arrangeras samma dag klockan 15.00 i bland annat Adolfs Fredriks kyrka, Sankt Jacobs kyrka vid Kungsträdgården samt i andra kyrkor. Mer information inom kort på Stockholms stifts webbplats.

Tv-sändning

SVT kommer att sända från dagen.

Kontakter

Stockholms stad, presstelefon
08-508 29 999
redaktion@stockholm.se

Regeringskansliet, presskontakt
08-405 22 00

Svenska kyrkan, Stockholms stift
Pressekreterare Pär Sandberg
070-594 18 28
par.sandberg@svenskakyrkan.se

SVT
pressdesken@svt.se

Bilder

Foto: Petter Hellman
Foto: Petter Hellman
Ladda ned bild
Foto: Visit Stockholm
Foto: Visit Stockholm
Ladda ned bild
Foto: Petter Hellman
Foto: Petter Hellman
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum