Stockholms stad

Stockholms stad uppmärksammar årsdagen av den 7 april

Dela

Stockholms stad kommer tillsammans med Regeringen att uppmärksamma årsdagen av terrorattacken den 7 april. Vi manifesterar att Stockholm är och ska vara en öppen och demokratisk stad. Samtidigt hedras offer och anhöriga.

Foto: Petter Hellman
Foto: Petter Hellman

Fredagen den 7 april 2017 drabbades Stockholm och Sverige av ett terrordåd och det är för alltid en dag märkt av sorg. Men det är också dagen då stockholmarna, svenskarna och alla våra vänner visade djup solidaritet och medmänsklighet. För att påminna om vikten av att vi fortsatt ska ha ett öppet samhälle och för att hedra offer och anhöriga, anordnas på årsdagen en minneskonsert.

Minneskonsert

Minneskonserten kommer att hållas i Kungsträdgården med start klockan 14.15 och avslut cirka klockan 15.00. Programmet består av talare och musik.

Minnesgudstjänster

I Adolf Fredriks kyrka uppmärksammas årsdagen bland annat med en minnesgudstjänst för särskilt inbjudna gäster kl. 12.00.

Minnesstunder öppna för allmänheten arrangeras samma dag klockan 15.00 i bland annat Adolfs Fredriks kyrka, Sankt Jacobs kyrka vid Kungsträdgården samt i andra kyrkor. Mer information inom kort på Stockholms stifts webbplats.

Tv-sändning

SVT kommer att sända från dagen.

Kontakter

Stockholms stad, presstelefon
08-508 29 999
redaktion@stockholm.se

Regeringskansliet, presskontakt
08-405 22 00

Svenska kyrkan, Stockholms stift
Pressekreterare Pär Sandberg
070-594 18 28
par.sandberg@svenskakyrkan.se

SVT
pressdesken@svt.se

Bilder

Foto: Petter Hellman
Foto: Petter Hellman
Ladda ned bild
Foto: Visit Stockholm
Foto: Visit Stockholm
Ladda ned bild
Foto: Petter Hellman
Foto: Petter Hellman
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads kulturpristagare 201917.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

I år delar Stockholms stad ut fem hederspriser, ett Bellmanpris och ett Lennart af Petersenspris. Priserna tilldelas aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. I år går Bellmanpriset till Thåström, Lennart af Petersenspriset till Anders Petersen och hederpriserna går till Agneta Pleijel (litteratur), Sherihan Cherrie Hersi (musik), Fredrik "Benke" Rydman (scenkonst), Sirous Namazi (konst) och Manne af Klintberg (kulturarbete för barn och unga).

Pressinbjudan: Invigning – Levande Stockholm29.4.2019 14:01:52 CESTPressinbjudan

Välkommen till invigningen av den första sommargågatan för säsongen – Hornsbergs Strand. I år är det femte året i rad som Stockholms stad gör om platser i det offentliga rummet till sommargågator, sommartorg och pop up-parker. För varje år har projektet utvecklats tillsammans med stadsdelsförvaltningar, kulturförvaltningen och näringslivet. I år omfattas drygt ett tjugotal platser både i inner- och ytterstaden.

Trafikkontorets granskning av snöröjningen klar26.4.2019 10:00:59 CESTPressmeddelande

Idag är den externa granskning av snöröjningen som Trafikkontoret låtit göra klar. Granskningen visar på brister i Trafikkontorets eget arbete och rutiner. Processen med att förbättra arbetssätt och rutiner inom Trafikkontoret har redan påbörjats. Trafikkontoret har även låtit granska entreprenörernas arbete med snöröjningen och funnit allvarliga brister i deras arbete. Med anledning av det har Trafikkontoret i förra veckan polisanmält entreprenörerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum